Anledningen uppges vara ett akut underhållsarbete på grund av kakelras i bassängen.

– Det som har hänt är inte helt okänt i badvärlden, saker och ting blir gamla och trötta. Simhallen är närmare 50 år och kakelplattorna blir också trötta. Nu har de försvagats och det har även lossnat en del kakelplattor. Det hände i fredags vid stängning och vi fick akut stänga och tömma bassängen. Man får tömma bassängen långsamt, men nu är vi nere i några centimeter, säger Hugo Ranerås, enhetschef vid Stadsgårdsbadet, till Jnytt.

Foto Alexandra Locking

"Ser inte bra ut"

Det är oklart när badhuset kan öppna igen, men tillsvidare kommer gymmet och relaxavdelningen hålla öppet.

– Teknikerna kommer och tittar under eftermiddagen, men vi har fått en första koll och det ser inte bra ut. Vi vet inte alls om det är något snabbt fix och att vi räddar terminen, eller om vi får ha stängt längre, säger Hugo Ranerås.

– Vi har försökt ringa runt till simskolor, föräldrar och grupper som kommer hit och säga att vi har stängt i veckan. Vi räknar kallt med minst den här veckan och något annat vore ett mirakel. Vi vet inte i dagsläget exakt vad det här innebär och de som köpt terminsband får vänta lite, vi håller tummarna för att kunna öppna. Om det blir en kortare försening förlänger vi terminen, om det blir en längre försening är det svårt att göra något.

Läs mer:

Relaterat till artikeln