På tisdagsförmiddagen höll SHL sin årliga upptaktsträff på ett hotell i Stockholm. Tränare och spelare från samtliga 14 SHL-klubbar fanns på plats för att snacka upp den stundande säsongen.

I vanlig ordning tippades det – och om tränarna får rätt blir Färjestad eller Frölunda svenska mästare framåt vårkanten. Både Karlstadslaget och de regerande mästarna från Göteborg fick tre guldröster, vilket var flest av samtliga lag.

Luleå fick två guldröster, medan Brynäs, Djurgården, HV71, Rögle, Skellefteå och Växjö fick varsin. Flera tränare lade guldrösten på sitt eget lag – och en av dem var HV-tränaren Stephan Lundh.

”Värvats intressant”

Journalisterna har dock Djurgården som sin guldfavorit. Nästan en fjärdedel av rösterna lades på huvudstadsklubben, som närmast följdes av Färjestad med 13,79 procent och Luleå med 12,64 procent. HV71 fick 5,74 procent av rösterna.

Sanny Lindström, en av experterna på TV4 och C More, tycker att HV71:s lag ser intressant ut.

– HV71 är spännande och är säkert revanschsuget. (Markus) Ljungh och (Mattias) Tedenby är två stora tapp som kommer att kännas av. Samtidigt har det värvats riktigt intressant, framför allt på backsidan med Eric Martinsson, Emil Johansson och Johannes Kinnvall. Där finns det en rörlighet och spets som har saknats tidigare, sade han i samband med genomgången av lagen.

Under upptaktsträffen skedde även en längre regelgenomgång, en dragning om spelarnas säkerhet samt en genomgång av projektet ”nollvision hjärnskakningar”.