Halmstads BK hade scouter på plats när Tenhult spelade mot ett annat lag från Halmstad, IS Halmia. Robert Nordström är scoutingansvarig i Halmstads BK och han säger till Jnytt att uppgifterna stämmer, samt att de kommer fortsätta titta på Bbakka Alexis.

– Vi har tittat på honom, det stämmer. Men man kan säga att vi har sett för lite av honom för att göra en bra bedömning.

Vad ser ni hos honom?

– Vi har bara sett en match och av det vi såg var det en duktig spelare tekniskt. Men han spelade mot lite övermäktigt motstånd. Halmia var lite för bollhållande i matchen och han hade svårt att visa upp sig riktigt.

Nordström berättar att Halmstad ska försöka se mittfältaren i ytterligare någon match denna säsong. Men det är för tidigt att säga om det kan bli aktuellt med en övergång i vinter.

– Det går inte att säga än, vi tittar fortfarande rätt brett och sen vet vi ju inte om vi spelar i Superettan eller Allsvenskan nästa säsong.

Bbakka Alexis kom till Tenhult 2015, 21-åringen blev i dagarna nominerad som en av tre spelare som kan utses till seriens bästa mittfältare 2016. Nu kommer en av de tre spelarna "gå vidare" och har chansen att bli utsedd till hela divisionens bästa mittfältare.

Unibet har sedan 2003 utsett de bästa spelarna på varje position i division 2, de delar ut priset tillsammans med sportjournalister, bloggare, tränare och experter från hela landet.