Redan under helgen sipprade det ut uppgifter att Juuso Ikonen hade gjort klart med HV71.

Men Jnytt skrev redan den 26 juni att Ikonen var högaktuell för HV71. Detta sedan huvudtränaren Stephan ”Lillis” Lundh hävdat att affären var klar, något som HV71 och sportchefen Johan Hult sedermera dementerade.

- Han är inte klar. Jag hänvisar alla frågor till ”Lillis” som numera är huvudtränare, marknadsansvarig och sportchef, skojade Hult när Jnytt fick tag på honom.

Nu är det alltså klart. Juuso Ikonen anländer till HV71 på ett tvåårskontrakt efter att närmast ha kommit från Hershey Bears i AHL.

Bra fart

- Det är en skicklig spelare med bra fart på skridskorna och han har en härlig arbetsmoral, säger Johan Hult i ett pressmeddelande.

Juuso Ikonen har tidigare spelat både i Djurgården och i Brynäs. Han har även elva landskamper med Finland på meritlistan.

- Han är en skicklig högerfattad forward som är bra på skridskorna. Men han är också i en bra ålder och vill framåt i karriären och är hungrig på hockey. Vi har fått mycket bra intryck av Juuso i våra diskussioner om hur HV71 vill spela hockey igen, säger Johan Hult.

Ikonen har på sina 85 SHL-matcher noterats för 37 poäng (15+22).

– Jag är riktigt taggad över att komma till HV71. Det är en klubb med höga ambitioner och en härlig hemmapublik som alltid lyfter sitt lag. Jag ser fram emot att komma till Jönköping och dra igång en ny säsong, säger Juuso Ikonen.

Kontraktet med Juuso Ikonen gäller i två år.

I och med värvningen av Ikonen ser HV71 ut att endast ha en fowardsplats öppen i truppen. Där kan det dock dröja innan något är klart.