Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Besked idag – HV:s toppvärvning spricker

Först var han klar för en fortsättning i Djurgården. Sedan basunerades det ut med dunder och brak att han var klar för HV71.

Men under onsdagen meddelade Djurgården att han har kommit överens om ett nytt kontrakt med Manuel Ågren. Därmed fortsätter 26-åringen i stockholmslaget i ytterligare en säsong.

- Vi har haft en dialog med Manuel angående en förlängning av nuvarande avtal sedan november månad. Manuel har hela tiden varit tydlig med att han ville slutföra årets säsong innan han tog ställning till nästkommande säsong.

– I och med den företagsekonomiska utvärdering som vi genomför till följd av effekterna från COVID-19, så har det efter säsongen tagit tid att föra en diskussion och landa i de ekonomiska villkoren. Både Djurgårdens och Manuels tydliga ambition har hela tiden varit att jobba vidare tillsammans och vi jättenöjda med att så nu blivit fallet, säger sportchef Joakim Eriksson till Djurgårdens hemsida.

Prioritet ett

Själv nämner inte Manuel Ågren något om HV71. Däremot säger han:

– Det är en lättnad att veta vart jag ska spela nästa säsong. Det har varit en stressig tid med många telefonsamtal, men jag ville hela tiden vara kvar. Djurgården var min prioritet, säger ”Manne” som alltså kommer att göra sin tredje säsong i klubben.

– Jag känner mig som en Djurgårdare. Klubben har format mig, på så sätt att man ger allt och inte sviker märket på tröjan. Nu är det bara att kräma ur trasan i sommar och komma så bra förberedd som möjligt för nästa säsong.