Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Besked: Jönköpings jättetävling ställs in

 
Coronaviruset 2020-2021
Visa alla artiklar

På torsdag eftermiddag meddelade arrangörerna av Ironman 70.3 att triatlontävlingen i Jönköping ställs in.

”Med högsta prioritet för hälsa och säkerhet i vårt samhälle under den rådande pandemin, kan vi tillsammans med staden Jönköping bekräfta att Ironman 70.3 Jönköping European TriClub Championship ställs in”, meddelar arrangörerna hos The Ironman Group Sweden.

Tävlingen planerades ursprungligen till den 5 juli, men kommer alltså inte att äga rum år 2020. Evenemanget ska istället genomföras den 11 juli 2021.

Deltagarna som har anmält sig till tävlingen får ett e-postmeddelande med ytterligare information. Ironman skulle ha arrangerats för femte gången i Jönköping och fler än 2 000 deltagare från olika länder väntades komma.

Triatlontävlingen börjar med 1,9 km simning i Munksjön, därefter 90,1 km cykling genom Jönköping och Aneby kommun, innan deltagarna avslutar med löpning genom Jönköping och målgång i Rådhusparken. Banans totala längd är 21,1 km.

– Under rådande omständigheter och restriktioner är det inte möjligt att genomföra Ironman i sommar. Nu får vi alla försöka att ladda om och se fram emot 11 juli 2021 då vi får välkomna alla deltagare och publik tillbaka till Jönköping för en fantastisk Ironmanfest, säger Caroline Törnblad, chef för Möten och Evenemang, Destination Jönköping, i ett pressmeddelande.

Hon menar att förutom de besöksnäringseffekter evenemanget ger staden ger det också möjlighet att visa upp naturen i och runt Jönköping, som är arenan för alla deltagare och medföljande.

– Ett sätt att få dem att vilja komma tillbaka och uppleva vår destination fler gånger. Vi ser fram emot att tillsammans med Ironman och de involverade föreningarna utveckla evenemanget ännu mer så det verkligen blir en härlig folkfest nästa sommar, fortsätter hon.