Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Beskedet: Inget nytt löpspår runt sjön

Jönköpingsbon Bernt Fredriksson föreslog i ett medborgarförslag att Jönköpings kommun skulle anlägga ett asfaltsfritt löpspår runt Rocksjön. Men tekniska nämnden säger nej.

Medborgarförslaget handlar om att anlägga ett nytt asfaltsfritt löpspår runt Rocksjön. Idén var att det skulle läggas en, en meter bred, löpslinga bredvid den nuvarande gång- och cykelvägen från slutet av Knektaparken till den relativt nya slingan vid Ica Maxi, samt från slutet av träspången till början av Knektaparken.

En av anledningarna till förslaget var att ge möjlighet till de som inte tål att springa på stumt underlag möjlighet till en fyra kilometer lång motionsrunda.

”Billigt motionsfrämjande”

– Det handlar inte om någon större investering. Dessutom är vi många som springer den här sträckan och det är bra att kunna springa där utan att få ont, sa Bernt Fredriksson i en tidigare intervju med Jnytt.

Han påpekade också att detta borde vara en av de billigaste motionsfrämjande investeringarna i Jönköping.

Stora kostnader

Tekniska nämnden ser behovet av ett asfaltsfritt motionsspår men anser samtidigt att det inte finns möjlighet att anlägga det enligt medborgarförslaget.

Nämnden menar att anläggandet skulle innebära svårigheter samt medföra stora kostnader på grund av förutsättningarna på platsen med stora fuktstråk utmed befintliga gång- och cykelvägar. Anläggningsarbetena skulle också innebära ett intrång på naturreservatsområdet.

Nämnden understryker samtidigt att det redan finns stora möjligheter till motionerande på asfaltsfria löpspår och stigar och anser att behovet av ytterligare anläggande borde utredas tillsammans med kultur-och fritidsförvaltningen.

Läs mer: