Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

JVM-spelaren med mot rivalen

 
SHL 2018/19
Visa alla artiklar

HV71 ser ut att få klara sig utan flera tongivande spelare i rivalmötet mot Linköping på lördag. Men en spelare är klar för en återkomst. JVM-spelaren David Gustafsson finns med i truppen.

När HV71 tränade på fredagen saknades bland annat Simon Önerud och Sebastian Wännström.

Den förstnämnde fick ta emot en tuff tackling i slutet på matchen mot Örebro för en knapp vecka sedan och hans medverkan i matchen mot Linköping har varit osäker. Nu pekar det mesta på att HV:s nummer 11 inte spelar.

Det är även osäkert kring Sebastian Wännström – som sköt de matchavgörande 2–1-målen både mot Malmö och Örebro. Forwarden saknades på träningen på grund av sjukdom.

– Det du såg på isen är det vi har, säger HV71:s tränare Stephan ”Lillis” Lundh efter träningen.

Däremot får laget in en förstärkning lagom till matchen mot Linköping. Efter kvartsfinaluttåget i JVM är David Gustafsson åter redo för SHL-spel.

Centern landar i Sverige på fredagen.

– Om ingenting har hänt under flygresan kommer han att medverka också, säger Lundh.

Då gör kaptenen comeback

Däremot verkar inte Martin Fehervary vara redo för spel efter sitt uttåg ur samma turnering med Slovakiens landslag.

HV71 får även tillbaka Kristofer Berglund som missat två matcher på grund av avstängning. HV-kuggen placerades i ett backpar tillsammans med Didrik Strömberg under träningen som har varit Berglunds backpartner under i stort sett hela säsongen.

Martin Thörnberg körde för fullt under träningen men kommer inte till spel på lördag. Lundh säger att HV-kaptenen i stället förväntas göra sin comeback i torsdagens hemmamatch mot Färjestad.

”Jakten börjar igen”

Jönköpingslaget kommer till spel med fyra raka segrar i ryggen. HV har knappat in på lagen i tabellens toppskikt men har fortfarande en rad lag ovanför sig innan klubben klättrat upp till en kvartsfinalplats.

– Nu är det en omstart igen och jakten börjar igen. Vi har tränat på och gjort det bra även om det varit tufft med lite uppehåll här och där, säger Lundh.

Men trots tretton poäng på de fem senaste matcherna vill HV-tränaren se lite mer av sitt lag.

– Vi kan bli ännu mer aktiva både med och utan puck. Vi gör många bra saker. Och de sista matcherna innan jul vinner vi alla poäng. Men man får inte bli för girig. Vi tycker att vi kunde ha gjort det lite bättre speciellt med puck. Nu var det lite slarvigt, säger Lundh.

JnyttTV. Hör Mattias Tedenbys tankar inför Linköping borta.

Läs även