Annons

Annons

Annons

Jönköping

Beskedet: Nu kommer sommarvärmen tillbaka till Jönköping

Nu gäller det för Jönköpingsborna att njuta av den sista sommarvärmen. Nästa veckas varma dagar kan nämligen vara årets sista.

– Det är ganska varmt för att vara Götaland skulle jag säga, säger Stina Kihlgren, meteorolog på SMHI.

FOTO: Stian Lysberg Solum/TT och Elin Elderud.
Öppna bild i helskärmsläge

Annons

Hösten smyger sig sakta nedåt landet. Från Lapplands inland ner till västra Dalarna är dygnsmedeltemperaturen under tio grader, vilket meteorologiskt talat innebär höst. Norrlands kustremsa är dock inte riktigt där än – och definitivt inte de södra delarna av landet.

Kommande vecka kan Götaland nämligen se fram emot flera dagar med sol och temperaturer upp mot 20 grader, vilket är ovanligt för den här perioden på året.

Annons

Annons

Enligt SHMI:s prognos kan det bli upp till 21 grader i Jönköping på onsdag – och upp till 23 grader på torsdagen.

– Det är ganska varmt för att vara Götaland skulle jag säga, även om det inte många dagar det är så, säger Stina Kihlgren, meteorolog på SMHI.

Men det gäller för Jönköpingsborna att passa på att njuta av septembervärmen. Mycket talar nämligen för att det kan vara årets sista varma dagar som kommer. Kyligare temperaturer väntar redan nästa helg.

– Då pratar vi om mellan 10-15 grader på dagarna. Så det blir lite lägre temperaturer efter torsdag och framåt, säger Stina Kihlgren.

Annons

Annons

Till toppen av sidan