Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Beslut från HD - ingen ny prövning

Artikel 17 av 17
Vapenfynden i Taberg
Visa alla artiklar

Göta hovrätt dömde en 32-årig man till fyra års fängelse för grovt vapenbrott efter den uppmärksammade vapengömman i Taberg för drygt ett år sedan.

Nu står det klart att Högsta domstolen, HD, inte beviljar något prövningstillstånd. Därmed kvarstår domen på fyra års fängelse för mannen.

Efterspelet till vapengömman som hittades i en container i Taberg får alltså nu ett slut. 32-åringen fälldes både i tingsrätten och i hovrätten, och båda domstolarna klargjorde att mannen har kopplingar till extremvänstern. De ideologiska skälen gjorde bland annat att brottet bedömdes som grovt.

Domen i hovrätten överklagades. Men nu säger Högsta domstolen att man inte tar upp fallet. Som skäl till det säger man att prövningstillstånd endast ges om fallet kan ha betydelse för liknande mål i framtiden.