Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Besökare skänkte 225 000 kronor

225 130 kronor. Så mycket skänkte alla sortergårdsbesökare till Tappra Barn under 2019. Summan kommer från besökare i Jönköpings kommun samt i Habo och Mullsjö.

– Att panta är ett effektivt, hållbart och miljövänligt återvinningssystem. Ju mer vi pantar desto mer minskar vi nedskräpningen och åtgången av energi vid tillverkning av nya burkar och flaskor. Det är dessutom en bonus att panten även gynnar välgörenhetsorganisationer, säger Peter Maltell, avdelningschef.

– När vi har sammanställt mängden pant som lämnats på våra sortergårdar under 2019 ser vi att det har pantats totalt 2 518 015 burkar och Pet-flaskor. 225 130 kronor av pantpengen har skänkts till Stiftelsen Tappra Barn. Vi är väldigt glada över att så många väljer att skänka till Stiftelsen Tappra Barn,

Sedan september 2016 har man tagit emot pantflaskor och burkar på sortergårdarna i Jönköpings kommun och från 2018 även på sortergårdarna i kommunerna Habo och Mullsjö.

Pantautomaten, Pantamera Express, har dessutom funnits på sortergårdarna i Huskvarna och Jönköping i 3,5 år respektive 2 år. I automaten kan pantaren välja att få ut panten eller skänka till välgörande ändamål.

På de övriga sortergårdarna går panten enbart till välgörenhet. Under 2019 valde June Avfall & Miljö att skänka gåvopanten till Stiftelsen Tappra Barn.