Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Besökte tingsrätten – hade narkotika med sig

En man i 25-årsåldern klev in på Jönköpings tingsrätt under måndagen och plockade fram en bit hasch ur jackfickan i samband med en säkerhetskontroll.

Vid 10.50-tiden på måndagsförmiddagen larmades polis till Jönköpings tingsrätt. I samband med en säkerhetskontroll av en besökare in till tingsrätten hade en väktare hittat något som hen misstänkte var en bit hasch.

Polispatrullen anlände en stund senare till platsen och kunde konstatera att fyndet som väktaren hade gjort var hasch. Besökaren, en man i 25-årsåldern, som ertappades med narkotikan visade dock inga tecken på att själv vara påverkad och blev därmed inte omhändertagen.

– Det var inga större partier, utan bara något gram. Det är aningen anmärkningsvärt att man går in på tingsrätten och ser att det är en säkerhetskontroll, så plockar man fram hasch ur jackfickan, säger Thomas Agnevik, polisens presstalesperson vid polisregion Öst.

Narkotikan som hittades togs i beslag av polisen. Mannen är nu misstänkt för ringa narkotikabrott genom innehav.