Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Besvikelse - trots historiska poängen

Assyriska IK spelade 1-1 mot FC Trollhättan och tog sin historiska första poäng i division 1-fotbollen. Men efteråt var det ingen större glädje. Tvärtom sågs det som två förlorade poäng. – Vi förtjänade trean i dag, säger målskytten Petrus Kocadeg.

Både Assyriska och Trollhättan hade inlett seriespelet med två raka förluster. Nu jagade de båda nykomlingarna säsongens första poäng.

Hemmalaget styrde stundtals spelet i första halvlek och när knappt en halvtimme hade spelats utbröt ett måljubel i publiken. Men målet blev bortdömt för offside.

– Jag tycker inte att det var offside. Jag stod bra och kom in rätt men jag vet inte hur domaren bedömde det. Det är tråkigt att han tog bort det, säger Petrus Kocadeg.

Assyriska skulle dock gå till pausvila med en 1-0-ledning efter ett mål på tilläggstid. Målet kom efter ett solonummer av Kocadeg, som avancerade på vänsterkanten och gjorde bort sin motspelare innan han skruvade bollen i mål.

”Gjorde det jag är bra på”

– Jag fick yta och kom en mot en med deras försvarare. Jag visste att jag skulle göra honom och det vara bara att dra till den i bortre. Jag gjorde det jag är bra på, säger målskytten om Assyriskas första division 1-mål någonsin.

Kocadeg var irrationell på sin vänsterkant och var ofta ett orosmoment för motståndarna. I andra halvlek hade han ett skott på mål och två som gick över eller vid sidan av målet.

– Jag borde ha satt ett mål till, men det kommer förhoppningsvis i en annan match. Ibland gör man mål och ibland missar man, konstaterar nyförvärvet från Nässjö.

Det föll ett mål i andra halvlek, och det var Trollhättan som kvitterade på straff. Straffen orsakades av att Vilson Cakovic drog omkull Albinot Rexhepi i utkanten av straffområdet. Ronni Mleczkovicz gjorde inget misstag från straffpunkten utan slog bollen i mål intill Cakovics högra stolpe.

Krånglade till det

– Vi vill alltid ha tre poäng och det är tråkigt att vi bara fick en. Jag tycker att vi förtjänade trean i dag, säger Kocadeg.

Assyriska spelade bra fram till sista tredjedelen men krånglade till det framför mål och laget skapade få farliga målchanser sett till spelövertaget.

– Första halvlek var riktigt bra. Vi malde ner dem ordentligt, tryckte ner dem långt och ställde om. I andra halvlek var vi lite för ivriga runt boxen när vi i stället borde ha spelat runt dem mer. Som helhet var det en bra match, och det är synd att vi inte fick med oss tre poäng, säger Petrus Kocadeg.

JnyttTV: Markus Tegebäck gjorde en bra match på mittfältet innan han tvingades kliva av. Hör vad han säger om matchen.