Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bevarad demensavdelning o sänkt skatt

Är det verkligen möjligt att bevara en demensavdelning som kostar 4,5 miljoner i drift varje år och samtidigt sänka skatten? Vi Habodemokrater som är ett lokalt parti värnar vår äldreomsorg när alla övriga 8 partier vill stänga demensavdelningen Gläntan anser vi det är ett stort svek mot våra äldre och sjuka. Man påstår att våra äldre kostar för mycket samt att det finns tomma platser. Om vi inte har råd att ta hand om våra egna sjuka och dementa är det ett stort hån mot våra äldre som byggt vårt land, samt anhöriga som får leva i stor osäkerhet. Varför finns det tomma platser?

Man har höjt kraven för att få en plats tanken är att man skall vara döende eller leva max 6 månader annars blir det ingen plats. Vi anser att kommunen måste städa trappan ovanifrån vi vill se ett vassare och smalare och effektivare tjänstemannakollektiv samt så vill vi dränera det politiska träsket. Vi vill ha ett anställningsstopp för tjänstmän, minska antalet tjänster på miljöförvaltningen från 12 till 8. Integrationsenheten minskas från 4,5 till 2,5 tjänster. Vi vill spara 1,4 miljoner på politiska arvoden. Med vår budget får vi pengar över till en liten skattesänkning med 15 öre, vi tror vi kan sänka kommunalskatten med 50 öre denna mandatperiod genom rätt prioriteringar. När det gäller investeringar vill vi se att det anläggs en konstisbana under 2020, den borgerliga majoriteten skjuter denna investering varje år ett år framåt. Eftersom vi vill sälja det gamla HVB hemmet på Ringvägen kommer även kommunens låneskuld minskas.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel