Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bilden på ugglan – den högst betalda?

Nyligen såldes Mats Anderssons bild på en sparvuggla till England för 41.000 kronor.

Bilden är tagen strax utanför Jönköping i den lilla byn Bashult – fotografen Mats Anderssons hemtrakter. Bilden blev stort uppmärksammad när den vann svartvita klassen i det som kallas VM i naturfoto 2016 (Wildlife Photographer of the Year).

Bilden vars titel är Moonlight Requiem gjordes i tre olika storlekar där editionerna var 10, 6 respektive 3 exemplar av varje.

– Så klart är jag väldigt glad att den här bilden blivit så uppmärksammad. Att vinna med en bild i Wildlife Photographer of the Year gör att bilden verkligen når ut över hela världen. Det har så klart inneburit att köpare blivit intresserade. Jag har alltid varit noga med att bara göra mina bilder i små upplagor. Samtliga bilder förutom två kopior är sålda - och bilden har i dagsläget dragit in ca 250.000 kronor, säger Mats Andersson.