Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Se bilderna från nya sporthallen

Under ett och ett halvt år har bygget av den nya sporthallen i Huskvarna pågått. Nu är det mesta av arbetet klart, och inom kort står hallen redo att tas i bruk. – Det blev väldigt bra till slut, säger Peter Hagström vid Jönköpings kommun.

Hösten 2017 inleddes byggnationen av den nya sporthallen i Huskvarna. Bygget stoppades efter ett tag på grund av en gasläcka som gjorde att anställda fick ont i huvudet, men efter det har det flutit på enligt planerna.

Det handlar om en fullstor hall som är förlängd med omkring tolv meter. Förlängningen är skild från den övriga hallen med en låsbar vägg, och bakom väggen finns specialredskap för gymnastik och simhopp. Den förlängda delen kommer inte vara öppen för skolorna, utan väggen öppnas upp när gymnastikföreningarna ska träna.

Det mesta av jobbet är slutfört. Det som återstår är att dra in el och en del mindre justeringar.

– Alla besiktningar är gjorda. 14 januari ska kommunen ta över driften från byggentreprenören Blue Wall Construction och en vecka efter det släpper vi på det. Föreningarna får en vecka att trimma in sig så att man ser att allt fungerar, säger Peter Hagström, enhetschef på idrott och förening distrikt öst.

”Är helt komplett”

Huskvarna Gymnastikförening kommer ha flest träningstider, men hallen kan även användas till sporter som badminton, basket, handboll och innebandy.

– Mångfalden finns för alla idrotter, den är helt komplett, konstaterar Hagström.

De ansvariga bakom bygget har anammat vad som gäller nu. På taket finns det solceller som producerar el till anläggningen, och inne i hallen har det installerats LED-lampor i taket och det finns även golvvärme. Vidare hart duschutrymmena anpassats med skärmväggar och draperier, allt i förhoppning att få alla att duscha efteråt.

Finns att utveckla

Kostnaden för hallen uppgår till omkring 40 miljoner kronor. Trots att allt andas nytt och modernt kunde det ha blivit ännu bättre. Kommunen tvingades nämligen överge planerna på en stor och luftig entré mot Alfred Dalinvägen. Entrén har trots allt fräschats upp och fått ett lyft, men det blev inte som ursprungstanken.

– Tanken från början var att det skulle vara läktare i hallen och en större inglasad del vid entrén. Vi hade tyckt att det varit trevligare med en större och luftigare yta och en kiosk som föreningarna hade kunnat använda. Men man får respektera de medel som finns, och det blev trots allt väldigt bra till slut, säger Hagström.

Trots tillskottet av den nya hallen finns det saker att utveckla i Huskvarna sportcenter, som är anläggningens nya namn.

– Det hade varit bra om det funnits en hiss så att personer med funktionshinder kan ta sig mellan hallarna, det är det som saknas nu. Annars är anläggningen perfekt, säger Peter Hagström.