Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

BILDEXTRA: Här är årets julskyltning

På söndagen var det dags för den traditionsenliga julskyltningen i centrala Jönköping. Många trotsade kylan och snålblåsten och gav sig ut i folkmyllret.

Julskyltningen i city anordnas alltid första advent, och i år var det inget undantag. I vanlig ordning fylldes gatorna av julmusik, vacker belysning, tomtar som bjöd på pepparkakor och doften av brända mandlar.

Gammaldags julmarknad

Även på Tändsticksområdet var julstämningen på topp. För andra året i rad arrangerade nämligen Teaterstickorna en julmarknad med historiskt tema.

Precis som förra året var det fokus på lokala entreprenörer och försäljare.

– En nyhet är att nyss hemflyttade och prisbelönta hovslagaren Kenneth Setter är här och visar upp sin skicklighet, berättar Martin Ahlberg, som tillsammans med Eva Edevik är projektledare för julmarknaden.

En annan nyhet var den traditionella jultomte.

– Det är möjligt att jag låter lite barsk, men jag är väldigt snäll, försäkrar han för Jnytt.

Utöver de lokala butikerna, galleriorna och restaurangerna på området fanns 32 utställare på plats under söndagen.

”Intresset är jättestort”

– Förra året hade vi drygt 3 000 besökare och det kommer nog bli det dubbla i år. Intresset är jättestort och det är vi väldigt glada för, säger Martin Ahlberg.

Vart man än vände sig fanns det något intressant att titta på. Teaterstickornas elever bjöd på både sång och teater. Några barn gick runt med en skoputsarlåda.

– Just på det här området fanns det ju faktiskt barnarbetare förr. Det är härligt att få lära ut historia på det här lekfulla sättet, säger Martin Ahlberg.

Vännerna och Teaterstickorna Filippa Markström, 12, Maja Liabäck, 11, och Adele Thoursie, 13, stod vid ett marknadsstånd där besökarna hade möjlighet att vinna godis.

– Man får välja ett bokmärke och är det rätt så vinner man. Lite som ett lotteri, förklarar Maja Liabäck.

– Det roligaste med det här är att få bjuda på sig själv, säger Filippa Markström.

– Det är kul att man kan gå runt och göra olika saker på marknaden. Man behöver inte stå på samma ställe hela tiden, fyller Liabäck i.