– Det här är ett jättebra tillfälle för våra utövare att visa vår verksamhet och vad det innebär. Cheerleading är en sport som växer. Vi har jättemånga tjejer som är med och är aktiva, men bara en kille. Vi ser gärna att vi får in fler killar, berättar Marcus Anefur, kassör i föreningen.

Han berättar att deltagarna älskar sporten och att de också märkt att de fått in fler och fler förfrågningar från personer som vill börja träna. Det är begränsningen av antalet ledare i föreningen som gör att deltagarantalet måste begränsas.

Yngsta fem-sex år

– Vi är 15 ledare och vi har sex lag, varav de tre äldsta lagen som tävlar. De åker runt och tävlar runt om i Sverige. De yngsta i föreningen är fem-sex år, berättar Marcus Anefur.

Till stor del är deltagarna uppdelade i lagen efter ålder. Det finns olika nivåer på grupperna, samtidigt som det också finns inledningar i miniorer, juniorer och seniorer.

– Det finns olika levels. De som tillhör den högsta leveln är level 6. Denna level kan man se på nätet hur de kastar varandra sex meter upp i luften, säger Marcus Anefur.

Relaterat till artikeln