Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

De tog över den klassiska lokalen

Frisörsalongen Klippcenter på Väster i Jönköping har utökat sin verksamhet då de fått dubbelt så stor butiksyta. De har tagit över klassiska Ekwurtzels lokal och satsar nu på mer än skönhetsvård..

I april kunde Jnytt berätta om Klippcenters planer på att utöka sin verksamhet och för tre veckor sedan började personalen använda de nya lokalerna.

De slog ut en vägg till en närliggande butik, där Ekwurtzels tidigare legat, och Klippcenter har nu tillgång till bägge lokalerna. En skjutdörr i glas har satts upp där det en gång varit en vägg som skiljt de bägge lokalerna åt.

Gamla disken kvar

Förutom den fysiska utökningen på 100 kvadratmeter har hudterapeut Amanda Thörn och massören Ami Brengesjö hyrt in sig i lokalerna. Två behandlingsrum för deras verksamheter har byggts. Mycket av Ekwurtzels tidigare möbler, exempelvis disken, finns kvar.

– Vi har också valt att satsa på klädförsäljning då vi riktar in oss på miljömärkt, ekologiskt och svenska märken. Vi har exempelvis svenska strumpor som är de enda miljövänliga i världen då de är tillverkade av återanvänt nylon som stickas i Italien, berättar frisören Lotta Malm, som äger Klippcenter ihop med frisörkollegan Annelie Bodarve.

Få hela kittet

Precis som tidigare är de fyra frisörer som jobbar i butiken. Förutom Lotta Malm och Annelie Bodarve jobbar Tova Nilsson och Klara Ekelund där. Just nu är det dessutom två praoelever i lokalerna.

– Vi vill kunna erbjuda hela kittet i vår butik. Du ska kunna fixa hår och smink, få massage och kunna träffa en hudterapeut och om du ska gå bort på kvällen så säljer vi även enkla presenter i lokalen, berättar Annelie Bodarve, som tycker att utökningen blivit till och med bättre än de hoppats.

Flera kunder har kommit in och varit positiva till utökningen. Framöver tror de att det kan bli mer lördagsöppet eftersom de nu är fler som rör sig i lokalerna.

– Vi hjälps åt mycket. När Ami och Amanda inte är här hjälper vi dem med deras produkter exempelvis, säger Lotta Malm, som hoppas att många kikar in i butiken på första advent då det hålls en invigning med glöggmingel för kunderna.

Om du läser i appen, klicka här för att se bildspelet.