Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bildextra från hästfesten

På söndagseftermiddagen avgjordes Volkswagen Grand Prix under Elmia Scandinavian Horse Show. Se Jnytt:s fotograf David Wrelands bilder från kvällen i bildspelet. Vann tävlingen gjorde Peder Fredricson som därmed kammar hem 250 000 kronor.

Det var mycket publik och trevlig stämning i Elmias D-hall.

Banbyggare Peter Lundström berättade om en trekombination där det "garanterat kommer hända grejer" och räknade med att det skulle bli en hel del fel vid det hindret. Som tvåa startade Jönköpings Fältrittklubbs Jens Wickström på hästen Enzo.

Publiken jublade högt när hemmahoppet drog iväg på sin runda. Wickström ökade farten inför det på förhand omtalade trippelkombinationen, och det djärva draget innebar rivning. I övrigt red Wickström felfritt.

- Jag tappade stigbygeln vid ett ställe, och visste att jag hade lite ont om tid. Jag ökade lite, och kunde inte samla mig inför trippeln och det var retligt, sa Jens Wickström i en arenaintervju.

Wickströms resultat räckte inte för att få hoppa vidare i tävlingen.

OS-medaljören vann

Vann gjorde den välmeriterade profilen Peder Fredricsson som fick motta publikens jubel. Tvåa blev nederländskan Stefanie van den Brink och trea slutade Henrik von Eckermann.

– Jag är jätteglad att vinna här i dag, det känns jättekul. Vi var många som var farliga, det var ett riktigt bra startfält och lika bra hästar, därför var det extra roligt att vinna, säger Peder Fredricson i ett pressmeddelande.

Klicka här om du läser i appen och vill se bilderna.