Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Körde om polisen – jakt i 250 km/h

Under natten skedde ett polisefterföljande på E4 genom Jönköping. Enligt polisen körde den jagade bilisten emellanåt i 250 km/h.

Klockan 0.41 under natten mellan tisdag och onsdag hörde en civil polispatrull av sig till ledningscentralen och meddelade att de hade blivit omkörda av en bilist på E4 i södergående riktning.

Patrullen körde efter och gav tecken att stanna, men föraren valde trots allt att köra vidare och det blev ett förföljande som pågick i några kilometer. Klockan 0.48 fick polisen stopp på bilisten.

– Han saktade ner och bromsade in, och det blev inte något så kallat plåtstopp, säger Björn Öberg, presstalesperson vid polisen region Öst.

– Efterföljandet bör ha startat ungefär i höjd med Asecs, men jag vet inte exakt var han stoppades.

”Skedde inga olyckor”

Enligt polisen körde bilisten tidvis i cirka 250 km/h, vilket innebär en fara för andra trafikanter.

– Man måste alltid bedöma trafikläge, sikt och väglag. Men det skedde inga olyckor i samband med den här händelsen, säger Björn Öberg.

Bilisten, en man i 20-årsåldern och hemmahörande i Stockholm, är misstänkt för vårdslöshet i trafik. Han fick sitt körkort omhändertaget.

– Han erkänner att han hållit en hög hastighet och uppger att han hade bråttom till en annan stad, säger Christian Sörman, förundersökningsledare vid Jönköpingspolisen.