Bilföretaget Atteviks, med säte i Jönköping, vill nämligen öppna en ny anläggning för tyska varumärket Audi. Platsen ska vara utmed E4 vid avfarten mot Länssjukhuset Ryhov, i närheten av M2 Center. Det är just fastighetsbolaget M2 Gruppen som ska bygga anläggningen och hyra ut den till Atteviks.

Enligt förhandsbeskedet ska anläggningen bli 2 650 kvadratmeter stor, vilket motsvarar knappt en halv fotbollsplan, och vara tre våningar högt. Byggtiden är beräknad till tio månader.

– Vi är noga med att påpeka att det ännu är ett förslag. Vi har inte skrivit på några avtal med M2 Gruppen och Audi i Tyskland har inte sagt sitt. En anläggning för Audi på flygfältet kan ännu bli aktuell, säger Dan Jonsson, vd på Atteviks, till .

Atteviks har haft för avsikt att bygga en ny Audianläggning sedan 2014, och man jobbar med två parallella spår: E4-alternativet och Gamla flygfältet.

– Ärendet gällande flygfältet har vart mycket segslitet, med tanke på den nya stadsbyggnadsvisionen har vi inte kommit längre med bygglov och sedan en tid har vi skissat på nya förslag. Vi har krav på oss att påbörja arbetet före decembers utgång i år, annars finns det risk att vi tappar märket, säger Dan Jonsson till JP.