Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bitter finalförlust för Husqvarna

Ledning med både 1-0 och 2-1. Trots det fick Husqvarna FF se sig besegrat mot Räppe i finalen i Toyota cup. – Vi saknar lite mogenhet, och det har kostat oss dyrt, säger tränaren Daniel Culha.

Efter den bittra avslutningen på serien, då Husqvarna tappade kvalplatsen i det direkt avgörande mötet med Berga, ställdes HFF mot seriekonkurrenten Räppe i finalen i Toyota cup.

Gästerna fick en smakstart på matchen när Petrus Kocadag öppnade målskyttet redan i första minuten. HFF ledde även med 2-1 sedan Kocadag gjort sitt andra mål i matchen – och såg ut att gå mot en cupseger. Men i den andra tilläggsminuten kvitterade Räppe till 2-2.

– Vid ställningen 2-1 hade vi två frilägen, så vi kunde ha stängt matchen. I stället kunde de kontra efter att vi gjort ett misstag på egen planhalva, suckar Daniel Culha.

”Träffade ribban”

Räppe gjorde det matchavgörande 3-2-målet i förlängningen och kan därmed titulera sig cupmästare i Småland.

– Vi träffade ribban i förlängningen, men kom inte närmare än så, konstaterar Culha.

– Det är tråkigt faktiskt. Men det hände samma sak som flera gånger tidigare. Vi saknar kanske lite mogenhet i den delen av spelet. Vi försöker åtgärda det på träning men det är inte lätt att återskapa den spänning som är på matcher. Det har kostat oss dyrt i flera matcher, och det är något vi måste ta lärdom av och göra bättre nästa år.

Trots den missade kvalplatsen och den här finalförlusten summerar Daniel Culha HFF:s säsong i positiva ordalag.

”Växt otroligt mycket”

– Vi har växt otroligt mycket under säsongen. Under försäsongen hade vi väldigt svårt mot division 3-motstånd. Men sedan har vi växt allt eftersom och blivit bättre och bättre. I slutändan har vi gjort en stark säsong. Men det gnager lite att vi inte har kunnat ta hem en del matcher. Det handlar om att vara lite gatusmart och spela med cyniskt när det behövs. Vi behöver dels träna på det men även komplettera truppen, säger HFF-tränaren, som räknar med att fortsätta över nästa säsong.

– Det är ambitionen. Vi håller på och diskuterar, men det är några saker vi behöver lösa.