Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Blir Jönköpings kommun skadeståndsskyldig till Jaktia?

Det är alltid intressant och spännande när någon satsar på nya företag i kommunen. För flera företag sker detta på Hulukvarn.

Tragiskt nog så har stadsbyggnadsnämnden beviljat bygglov på ett felaktigt sätt då det saknas en väglösning.

Stadsbyggnadsnämnden har beviljat bygglov under förutsättning att byggherren (som skapat lokaler för Jaktias verksamhet) och de boende i området kan lösa trafikfrågan. Detta gick tydligen inte att lösa mellan de inblandade parterna vilket resulterade i att Länsstyrelsen upphävde bygglovet. Detta innebär enligt lagen att det nu bör klassas som ett svartbygge.

Utan bygglov uppstår givetvis ett antal frågor.

Varför ger stadsbyggnadsnämnden ett bygglov när politikerna borde ha begripit att bygglovet skulle upphävas av Länsstyrelsen?

· Får Jaktiabutiken bedriva verksamhet när bygglov saknas?

· Vad ska stadsbyggnadsnämnden göra åt vägfrågan så att Jaktia får bygglov?

· Kan räddningstjänsten godkänna vägen ur säkerhetssynpunkt med avseende på säkerhet och utryckning vid t.ex olycka eller brand?

· Klarar polisen en utryckning vid t.ex ett rån mot vapenbutiken?

· Gäller polisens godkännande att ha vapen i butiken när bygglov och godkänd väg saknas?

Vi som frågeställare vill ha svar på dessa frågor från stadsbyggnadsnämndens ordförande, centerpartisten Anders Samuelson, som är ytterst ansvarig för det oansvariga och bevisligen felaktiga beslutet om bygglov, men vi vill även få svar från räddningstjänsten och Polismyndigheten.

Innebär svaren på våra frågor att Jaktia tvingas stänga sin verksamhet så kanske Jönköpings Kommun skyndsamt bör utreda möjligheterna till ekonomisk kompensation för framtida, uteblivna intäkter. De existerande problemen som redan finns för Jaktia med flera företag vad det gäller den olösta trafikfrågan i området innebär att frågan om skadestånd till dessa aktörer måste aktualiseras ur en moralisk aspekt!

Kommundemokraterna

Anders Jörgensson

Ola Helt

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel