Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Butik översvämmad - slukhål upptäckt

Det kom flera larm som en följd av eftermiddagens kraftiga regn- och åskoväder i Jönköping. Bland annat drabbades butiken mhStore i city av översvämning. Räddningstjänsten har varit på platsen och pumpat bort vatten. Dessutom upptäcktes ett slukhål på Klostergatan.

SMHI hade varnat för att det kunde komma 30 till 40 millimeter regn på sina håll i Jönköpings län, vilket motsvarar en halv månads regn, och det gick inte lång tid mellan larmen vid 17-tiden på eftermiddagen.

Ett av larmen gällde en vattenskada i en butik på Östra Storgatan i Jönköping. Det visade sig att det hade runnit vatten genom taket på byggnaden där mhStore huserar och att det hade samlats runt tre centimeter vatten inne i butiken.

"Ledning hade spruckit"

– Det kom vatten från en takavvattenledning som hade spruckit, vilket gjorde att det läckte ut vatten. Vi håller på att pumpa ut vatten och räknar med att vara kvar där till 19-tiden, säger Henric Dovrén, inre befäl vid räddningstjänsten.

Butiken fick utrymmas, och personalen gjorde allt som stod i sin makt för att rädda varorna och minimera materiella skador.

Strax innan klockan 17 fick räddningstjänsten larm om brand i en villa i Rastad i Vaggeryds kommun. När boende i villan kom hem upptäckte de att blixten slagit ned.

Röklukt kändes, men ingen brand bröt ut, huset fick dock skador. Räddningsstyrkor från Vaggeryd och Skillingaryd samt ledningsenheten från Jönköping har varit på platsen.

– Det har konstaterats att blixten har slagit ner i huset. Vi kommer att vara kvar där en stund till i kväll för att kontrollera så att det inte ligger och pyr, säger Dovrén.

Misstänkt slukhål

Klockan 17.34 kom det larm om ett misstänkt slukhål på Klostergatan på Väster i Jönköping.

– Det var en halvmeter i diameter, och på något sätt har vattnet orsakat det. Vi gjorde ingen insats där utan det får tekniska kontoret ta hand om, säger Henric Dovrén.

Under eftermiddagen fick räddningstjänsten dessutom rycka ut på ett par automatlarm som hade med ovädret att göra.

Skicka gärna egna bilder och filmer till Jnytt!

JnyttTV. Butiken mhStore drabbades av översvämning. Hör vad Oscar Kindlund säger.