Har du något tips? Hör av dig! Inget tips är för dumt eller för smått – det mesta passar sillybloggen!

Anton Henningsson lämnar Husqvarna FF

Foto Peter Gustafsson

Foto David Wreland

Denni Avdic gör 0-3 mellan Östersunds FK och AIK på Jämtkraft Arena. Nu ryktas Avdic lämna AIK för Örebro.

Foto Robert Henriksson/TT

22 februari

Föreningarnas arbete med spelartrupperna börjar sitta, men än lär det bli lite förändringar här och var. Nu står det klart att Anton Henningsson lämnar Husqvarna FF. Henningsson som aldrig riktigt tog en ordinarie plats i HFF och division 1 har tagit ett kliv ner i divisionerna. Han är klar för Assyriska BK, som ramlade ur söderettan förra säsongen.

- Mina förväntningar individuellt sett är att växa som spelare och ta mycket ansvar för laget. I HFF var det mycket fram och tillbaka från bänken till startelvan. Mitt mål är att ta en startplats så att jag får kontinuerlig speltid varje vecka för att utvecklas och spela matcher hela tiden, säger Henningsson till Assyriskas hemsida.

12 februari

Den före detta Husqvarna FF-spelaren Denni Avdic har i dag blivit ryktenas man. Avdic som lirar i AIK har haft det tufft att ta någon ordinarie plats i laget och nu ryktas det om att han lämnar Gnaget för att i stället spela för Örebro SK. Det skriver Nerikes Allehanda.

Örebrotränaren Axel Kjäll ligger dock lågt när det gäller att kommentera ryktet.

– Nej, det är inget namn som jag har hört, säger tränaren till NA.se.

Noterbart i övrigt när det gäller före detta HFF-spelare är att Samuel Armenteros under helgen blev klar för MLS-klubben Portland Timbers. Där kommer Armenteros bära nummer 99. Armenteros värvades i somras till Serie A-nykomlingen Benevento, men där gjorde han ingen större succé, utan det blev bara ett ligamål.

/Wilsson

5 februari

I lördags spelade Husqvarna FF sin tredje träningsmatch för året. Efter förlusten mot J-Södra har laget nu två raka kryss, först mot Öster och senast nu mot Värnamo i lördags. I en match där nya målvakten Fredrik Claesson räddade en straff.

I matchen mot Värnamo fanns tre provspelare med och visade upp sig för tränaren Benjamin Westman.

Det rör sig om ytterbacken Fredrik Månsson. Han kommer närmast från Skene, men har ett förflutet i amerikansk collegefotboll. Det har även Anton Delwér som också spelade i HFF mot Värnamo.

Delwér har dessutom även spelat ungdomsfotboll i både Elfsborg och GAIS, men tillhörde senast Hestrafors i division 3.

Den tredje provspelaren var anfallaren Alexander Mutic, som tillhör Djurgården och spelade med deras U19 och U21 förra säsongen.

Benjamin Westman säger till Husqvarnas sida på Svenska Fans att han inte utesluter ytterligare värvningar innan säsongen startar. Det återstår att se om någon av ovan nämnda trio gör några tävlingsmatcher med HFF.

/Boström

1 februari

Hallby vill vara ett topplag i division 5, det skriver Einar Edwardsson från föreningen i ett mejl till bloggen. Nu står det klart att två nya spelare förstärker laget inför säsongen.

Det rör sig om August Thollander, en 19-årig mittfältare som återvänder till sin moderklubb efter att ha spelat ungdomsfotboll i Jönköpings Södra och därefter flyttade till Mariebo som tyvärr fått dra sig ur seriespel.

Alija Muminovic är den andra spelaren som är klar för Hallby. Han är mittfältare/anfaller som spelat i BK Bosna senast, men har även spelat i trean med Hofors AIF.

Einar Edvardsson från Hallby har skickat in en fin uppdatering om läget i division 5-klubben.

22 januari

Vincent Mawana och Bahij Elias är IK Tords två senaste nyförvärv.

Foto Peter Gustafsson

Bara fyra dagar efter den senaste presskonferensen var det dags för IK Tord att presentera ytterligare två nyförvärv. Den här gången var det två återvändare som presenterades: Målvakten Bahij Elias och Vincent Mawana, som i första hand är yttermittfältare. Båda spelarna har skrivit på för ett år.

Bahij Elias har de två senaste säsongerna varit utespelare i FC Real. Men nu drar han på sig målvaktshandskarna på nytt och inleder sin tredje sejour i Tord, där han hjälpte till vid behov även i fjol.

– Borta bra men hemma bäst, Tord känns absolut som hemma för mig. Det var kul att vara utespelare, men jag saknade det seriösa, att man är bunden att dyka upp på matcher och träningar och att fler än sex-sju spelare kommer och tränar, säger han.

Vincent Mawana spelade i Tord mellan 2014 och 2016 innan han tog två kliv uppåt för spel med Husqvarna FF. Men nu är han tillbaka hos "de lile".

– Det här är mitt andra hem. Det fanns inget annat alternativ än att återvända, det var ett givet val. När jag lämnade sa jag att vi ses om ett år igen, säger han, och fortsätter:

– Det var en bra tid i HFF även om det inte blev som jag och Issa (Iskander, tidigare sportchefen) tänkte oss eftersom jag fick spela vänsterback hela säsongen. Men det är inte därför jag lämnar, utan det är för att det var alldeles för mycket träningar.

Tord har nu 21 spelare under kontrakt, och det råder positiva tongångar i division 3-klubben.

– Vi har fått behålla stora delar av truppen och tagit in nyförvärv med bra kvalitet, så förhoppningsvis kan vi vara med från start i år. Att spelare väljer att återvända är ett gott betyg. Jag säger inte att det är färdigvärvat nu, men vi behöver inte jaga ihjäl oss, säger Johan Hallenborg, som är ansvarig för herrfotbollen i Tord.

/ Peter Gustafsson

18 januari

Tony Irmscher och Viktor Torstensson ansluter till Tord.

Foto Pressbild

IK Tord har gjort klart med två nya spelare inför kommande säsong. I samband med en presskonferens på torsdagskvällen var det en mittback och en anfallare som presenterades.

Anfallaren är den 21-årige Viktor Torstensson som tillhörde Husqvarna FF förra säsongen och har gjort ett antal matcher i division 1 med HFF under åren. IK Tord förväntar sig att Torstensson kan bidra med poäng framåt.

Från Hånes IF ansluter den 27-åriga mittbacken Tony Irmscher. Hånes tillhör norska division 2 och Tord vill se Irmscher utvecklas till en klippa i försvaret.

14 januari

Benjamin Westman, som i somras tvingades lämna tränaruppdraget i Gais i förtid, uppges bli ny tränare i Husqvarna FF.

Foto Fredrik Sandberg/TT

Strax före jul stod det klart att Mohammed Ali Khan lämnar sitt tränaruppdrag i Husqvarna FF två år i förtid för att ta över superettaklubben Norrby. Sedan dess har det varit tyst om vem som blir ny tränare i HFF. Mycket tyst.

Men nu har Jnytt nåtts av uppgifter om att Benjamin Westman blir den som tar över tränaruppdraget. Westman utsågs till huvudtränare i Gais i november 2015, men blev petad i i juni i fjol. Nu ser det ut som att han tar ett kliv nedåt i seriesystemet och blir tränare på division 1-nivå.

11 januari

Fotbollslagens respektive försäsong rullar igång för närvarande. Och det är som vanligt fullt med provspelande spelare i olika lag.

Assyriska är inget undantag och när de tränade på torsdagen var det flera intressanta namn som fanns med. Marcus Wirell, förra säsongen i Tenhult, Simon Adjei, som varit i Kanada de senaste åren och Calle Åberg förra säsongen i Tord fanns med allihop.

Förutom ovan nämnda var även ett antal spelare som tillhörde J-Södra 2 förra säsongen med. Däribland Kalle Ekman som fick några minuter i fotbollsallsvenskan förra säsongen.

Enligt uppgifter till Jnytt är både Kalle Ekman och Simon Adjei klara för Assyriska och spel i division 2.

Kalle Ekman, Calle Åberg och Marcus Wirell är några av provspelarna hos Assyriska.

Foto Erik Boström

10 januari

Habo IF ramlade ur division tre förra säsongen och är tillbaka i fyran 2018. Nu står det klart vem som kommer leda laget från tränarposition.

Tomas Assarsson tar över som huvudtränare och enligt sportchef Peter Vaim är det en person som har en gedigen bakgrund som både spelare och tränare. Mats Thorsén och Stefan Karlsson finns sedan tidigare i ledarstaben.

Vi håller oss kvar i sfären strax under de lag som det skrivs mest om. Husqvarna FF:s damer orkade inte ta sig till kval för division 1 förra säsongen och spelar kvar i tvåan efter en högdramatisk avslutning på säsongen. Men enligt ett inlägg på föreningens Facebook satsas det nu på att ta klivet upp denna säsong. I samma Facebook-inlägg presenteras sex nya spelare.

Rosanna Högberg ansluter från Habo, Lisa Wahlberg och Jennifer Sturedahl kommer från Haga, Mikaela Olsson är ny från Uddevalla. Thea Nordström och Daniella Zeren tar klivet till HFF från Assyriska.

4 januari

Det har varit tyst runt Råslätt SK under hösten, och nykomlingen i division 2 ligger lågt. Enligt tränare Daniel Culha är det inga nya spelare klara, och det är inte heller klart att någon spelare lämnar laget, utan de siktar på att behålla stora delar av truppen som tagit RSK från fyran till tvåan.

Men det ryktas runt Råslätt, och det ryktas rejält. Enligt uppgifter till bloggen ska Norrby IF rycka i Barre Ibrahim. Mohammed Ali Khan är ny tränare i Norrby och har såklart koll på Barre, om det blir någon övergång eller inte återstår att se. Men klart är att Daniel Culha räknar med Barre när laget återsamlas på måndag, och inte hört något om att han skulle lämna RSK. Även Norrbys sportchef David Kryssman tonar ner ryktet rejält.

- Jag har aldrig hört talas om honom, ingen aning om vem det är, säger han till Jnytt.

När laget träffas på måndag kommer ett antal provspelare finnas på plats och testa.

14 december

IK Tord har idag presenterat två nyförvärv. Det rör sig om målvakten Sebastian Hafström från J-Södra och målsprutan Leo Jankovic från Ekhagen.

Hafström är 19 år, och satt på bänken i en Allsvensk match för J-Södra under säsongen. Nu byter han grönt mot lila, och kommer vakta buren för Tord.

Leo Jankovic pytsade inte mindre än 30 gånger för Ekhagen förra säsongen. 18-åringen tar nu steget från division fem till division tre. Ett hopp som inte ska underskattas - men samtidigt heller inte överskattas. 30 mål är bra, oavsett serie och det ska bli intressant att se hur många det blir i trean.

"Två unga talanger som vi tror mycket på och vi fortsätter på den inslagna vägen att knyta till oss unga och träningsvilliga killar som vill något med sin fotboll", skriver Johan Hallenborg som är ansvarig för herrfotbollen i Tord i ett mejl till Jnytt.

/Boström

12 december

Hallby presenterar tre intressanta spelare till säsongen 2018!

Först ut är den nygamla målvakten Anel Bobar Som senast spelat i division 3-laget Nässjö FF. Senast han spelade i Hallby var säsongen 2013 när Hallby tog steget upp till division 4 Elit, Anel var då en av lagets viktigaste spelare.

Efter avancemanget gick han till Nässjö i division 3 men har även representerat Assyriska IK i division 3. Nu är han alltså tillbaka i Hallby som hoppas att han blir lika tongivande för laget den kommande säsongen.

Hallby kan även presentera mittfältaren Oscar Abrahamsson, som kommer från Borås men studerar i Jönköping. Han har bland annat representerat IF Elfsborg i deras ungdomsverksamhet. Oscar har, enligt sin nya klubb, visat bra fart på träningarna och blir spännande att följa under säsongen.

Sist ut för denna gången är Binjamin Baktesevic från seriekonkurrenten BK Bosna. Binjamin var en av Bosnas mest tongivande spelare föregående säsong och det blir intressant att se vad han kan bidra med i Hallby. Binjamin är en spelare som spelar centralt i planen, antingen på mittfältet eller i backlinjen.

28 november

Nu har det gått ett par veckor sedan vi skrev om att att Kamal Barny kan vara på väg till Husqvarna FF. HFF låter i dag meddela att de ska ha presskonferens på torsdag eftermiddag. Och vem vet, kanske är det Barny som presenteras då! Jag har sms:at HFF:s tränare Mohammed Ali Khan, men han vill inte säga något om varken Barny eller vem som presenteras på torsdag.

Glenn Ståhl. Tränaren som i somras lämnade tränaruppdraget i division 1-laget Ljungskile och som har ett förflutet i just HFF har gjort klart med ny klubb. Ståhl ger sig ut i världen på ett riktigt häftigt uppdrag. Nästa lag som får Ståhl som tränare är TB/FCS/Royn på Färöarna. Ett lag som är en sammanslagning av tre föreningar som som förra året slutade åtta i inhemska ligan. nu är dock bågen spänd – laget ska knipa en plats som leder till spel i Europa!

Sen, när det gäller Råslätts SK så är man på väg att göra en finfin värvning av en riktig målkung. Abdou Darboe har varit landslagsman för Gambia, och spelat i norska högstaligan. Värnamo Nyheter skrev en fin text om honom för ett tag sedan, ty den senaste tiden har han lirat i Bredaryd Lanna. Han har också provtränat med superettalaget IFK Värnamo. Men nu ska han enligt uppgifter till bloggen vara nära en flytt till Råslätt. Spännande förstärkning för RSK.

Rondinella som vann division 6 i höstas förstärker inför säsongen i femman: Victor Johansson, Tord, Emanuel Miller, Bredaryd, Arber Kraniqi, Udddvalla, och Markus Henriksson Fc Real kommer tillhöra Rondinella nästa säsong.

Vi har fått en del kritik för att vi är för dåliga på fotboll på lägre nivå – hojta om övergångar eller rykten! I sillybloggen är ingen division för låg för att skriva om!

/Må väl

Wilsson

7 november

I dag samlar Husqvarna FF till presskonferens. 15.30 smäller det på Vapenvallen och vi kan konstatera att säsongen för presskonferenser åter är igång på allvar.

HFF skriver själva i pressmeddelandet att man ska presentera "två spännande nyförvärv med stark lokal förankring".

Enligt källor till Jnytt rör det sig om Assyriskas duo Dijan Vukojevic och Arian Banda. HFF visade redan i somras ett tydligt och konkret intresse för Vukojevic, men då rann affären ut i sanden. Jnytt har tidigare skrivit om att blåränderna från Huskvarna varit sugna på Banda.

Spontan känsla: det där kan bli väldigt väldigt bra för HFF. I Dijan Vukojevic får HFF en spelare som i sina bästa stunder kan leverera högklassig fotboll. I Banda får man en fin och stark anfallare som har levererat hos Assyriska i flera år – ska bli väldigt spännande att se vad han kan göra i division 1.

Jag har ringt Assyriskas sportchef Rubel Shamoun, men han hade inget att säga om det hela.

Tenhults duo Fredrik Claesson och Mikael Axelsson är intressanta namn för HFF är ingen hemlighet. Jag blir inte förvånad om de båda från Tenhult är HFF-spelare innan 2017 blir 2018.

I går skrev Helsingborgs Dagblad att HFF även har visat intresse för Eskilsminnes mittfältare Kamal Barny.

– Han är otroligt löpstark när han vill, har bra bollbehandling, bra blick för spelet och kan göra poäng. Jag har sett honom i några matcher. Vi får se vad som händer, sa HFF:s tränare Mohammed Ali Khan till HD gällande Barny.

/Wilsson

16 oktober

Nu är det dags igen. Vi har inte uppdaterat bloggen på hela säsongen. Men nu kan vi berätta att det skvallras i bygden. Och att mycket skvaller rör Husqvarna FF och Tenhult.

Vi börjar med Amir Al-Ammari. Mittfältaren som står för en finfin säsong på Vapenvallen. Så bra att klubbar i såväl Superettan som Allsvenskan har fått upp ögonen för honom. En av klubbarna ska, enligt uppgifter till Jnytt, vara IFK Göteborg. Enligt rykten ska HFF också mer eller mindre redan nu börjat räkna med en framtid utan Al-Ammari i truppen.

Al-Ammari tränade för den som minns med J-Södra i vintras.

Tenhult åkte som bekant ur division 2 i helgen, och nu kan man tappa flera viktiga spelare. Bland dem målvakten Fredrik Claesson. Claesson ska vara på g till Husqvarna FF som under säsongen testat ungefär 200 målvakter och inte lyckats hitta någon stabil.

Enligt rykten ska också Merdin Kojic lämna TIF – oklart var han hamnar men det mesta talar för att han blir kvar i bygden. Assyriska kanske? Apropå Assyriska så var Dijan Vukojevic på HFF:s radar i somras. Men då blev det ingen deal – återstår att se om intresset kvarstår nu när säsongen går mot sitt slut för HFF.

I morgon har Assyriska presskonferens. Två nya spelare ska visas upp. Vad jag hör är AIK intresserat av såväl Sebastian Lindell, J-Södra U21, som Yves Nkuru, Tenhult. Oklart dock om det är de båda som presenteras under tisdagen.

UPPDATERING: En av spelarna som kommer att presenteras av Assyriska är, enligt fina källor till Jnytt, Dennis Bilanovic från Tord!

Det var allt för i dag – jag är säker på att vi får mer att skriva om snart.

/Wilsson

18 april

Precis innan påskhelgen anlände gjorde IF Hallby klart med ytterligare en spelare, Anton Johansson från IK Tord ansluter till Hallby.

23 mars

Månsarp, som huserar i division 5 nordvästra har kontaktat bloggen med information om nya spelare. Det rör sig om tre nya lirare. Linus Lyck kommer närmast från J-Södras ungdomssektion, dessutom är Dennis Einemo klar. Einemo har tidigare spelat i Haga, men även i Jönköping Bandy. Den tredje spelaren som är klar för Månsarp är Jesper Bladh som ansluter från Tenhult.

22 mars

Minns ni Zurab Tsiskaridze? Försvararen blev en profil under tiden i J-Södra - och nu är han tillbaka i Sverige. Georgiern har nämligen skrivit på för allsvenska nykomlingen AFC Eskilstuna. "Är lättad över att vara här. Det har varit några hektiska månader. Min senaste klubb ville inte släppa i väg mig. AFC visade stort tålamod som väntade, och nu vill jag betala tillbaka det", säger han till klubbens webbplats.

14 mars

Husqvarna FF lånar ut sin ytterback Felix Jacobsson. Den vänsterfotade kantspringaren ska vara klar för Råslätt, som alltså förstärker sin trupp ytterligare inför säsongen. Det är sedan tidigare klart att Viktor Rönneklev spelar fotboll i Aledal i division 6 kommande säsong. Nu är ytterligare fotbollsprofiler klara för sexan. Dels är det Didric Andersson som vänder hem till sin moderklubb Egnahems BK. Och även Lekeryd/Svarttorp har knutit till sig nya spelare som tidigare lirat högre upp i seriesystemet. Det är Jonas Bergvad från Varbergs GIF i division två och Martin Sandberg från Haga som är klara för LSSK. Det är också klart att Jesper Ritheim ska representera Norrahammars GIS, NGIS som rasade ur femman senast men trots det spelar i division fem även 2017. Detta eftersom Solberga inte kommer komma till spel.

13 mars

Kanadensarna fortsätter ramla in i den lokala fotbollen. Och återigen är det Råslätt SK som har presenterat en ny spelare från USA:s nordliga grannland. Det är Sherwin Emmanuel som är klar för RSK. Emmanuel är en högerfotad, central mittfältare som förra säsongen tillhörde Masters FA, från Ontario i Kanada. Den 30-åriga mittfältaren har innan dess bland annat spelat i det australiska laget Adelaide Croatia Raiders. Likt Leaford Allen och Parker Seymour som vi skrev om igår var även Sherwin Emmanuel med och testade med HFF i början på året. Jnytt har tidigare skrivit om hur Simon Adjei har en nyckelroll i att få kanadensiska spelare att pröva lyckan i Sverige.

/Boström

12 mars

Två lokala klubbar förstärker! Klubbarna har själva inte gått ut med något men Län Experience, som tidigare slussat flera spelare från Kanada till Husqvarna, har via sin facebooksida basunerat ut att Leaford Allen är kar för Tenhult. Enligt Facebooksidan hade Allen en bra säsong för sitt Sigma FC, och han var också med i League 1 Ontarios allstar-lag. Vissa eftersökningar gör gällande att det handlar om en offensiv kille som lär spela som anfallare, nia, för Tenhult. Råslätt har också gjort klart med en ny spelare via Länk Experience. I RSK:s fall handlar det om Parker Seymour som lirade i FC London den gångna säsongen. Båda två har för övrigt under vintern tränat med Husqvarna. Jag får väl vackert erkänna att min koll på de här pojkarna inte är den bästa, men förhoppningsvis får vi se mer av dem under 2017!

/Wilsson

26 februari

Silly season är silly season och då jäklar. Kalla det koka soppa på en spik. Kalla det överdrift. Men Jnytt avslöjade för ett par dagar sedan att Eric Ayuk jagas av J-Södra. I går kom någon form av bekräftelse. Eric Ayuk gillar J-Södra på Facebook. Nu ska vi väl säga att han gillar rätt många klubbar på Facebook, men bara J-Södra i Sverige. Och tja, även om jag vill tro att alla i hela världen läser Jnytt så tror jag inte att Ayuk är så vass på svenska så att han läser en text av undertecknad för att sedan börja gilla klubben han ryktas till. Sålunda: ingen rök utan eld.

För övrigt när det gäller J-Södra så minns ni alla säkerligen den spanske provspelaren Nacho som fanns hos de gröne tidigare i vintras? Han är fortfarande kvar i J-Södra. När jag var i Elmiahallen i fredags - ja då tränade Nacho med J-Södras U-lag. Ett u-lag som leds av Stefan Jörgensen och Viktor Rönneklev.

När vi ändå är inne på sociala medier och att koka soppa på en spik. Förre HFF-målvakten Zoran Akovic la häromdagen upp en bild på sig själv iförd HFF:s matchställ. Sa jag att det var silly season?

/Wilsson

25 februari

Sulejman Sarajlic har varit aktuell för HFF, och spelat en rad matcher med klubben under försäsongen. Men nu står det klart att "Suljo" kommer representera ett annat lag i söderettan under 2017. IK Oddevold har nämligen presenterat den 197 centimeter långa målvakten. Husqvarna har varit tydliga med att de vill få in förstärkning på målvaktssidan, men det blir inte genom Sarajlic.

/Boström

22 februari

Ni som är vana läsare av Jnytt och Sillybloggen vet ju att redan i början av januari så skrev vi att J-Södras Liridon Silka kommer att lämna J-Södra och att han är på g till IFK Värnamo. Nu "avslöjar" Fotbollsdirekt samma sak. Hmm...

20 februari

Det börjar röra på sig. Och silly season i Jönköping levererar. I dag har vi kommit till Husqvarna FF. Enligt uppgifter till bloggen så är det nu done deal med Simon Dimitrijevic och Markus Tegebäck. Alla parter ska vara överens och nu ska vi äntligen få se duon lira seniorfotboll på riktigt. De båda kommer av allt att döma att presenteras av HFF i slutet på denna eller början av nästa vecka. Dimitrijevic visade under 2016 att han håller jäkligt bra division 1-klass och undertecknad blev mer och mer imponerad av Tegebäck under fjolårssäsongen. Han behöver seniorfotboll nu.

HFF har skött sig bra på försäsongen. Man har spelat oavgjort mot Öster och vann nu i helgen mot Vimmerby och Öster. I de sistnämnda matcherna spelade Amir Al-Ammari för HFF. Ni vet talangen som lirat i Bröndby och nu under vintern även tränat med J-Södra. Al-Ammari nätade mot Öster och har enligt rapporter till bloggen sett fin ut. Men det blir svårt för HFF att lösa honom och det mesta tyder enligt källor på att han lirar vidare i Danmark, där det inte saknas anbud.

Målvakten Sulejmen Sarajlic då? Tja, han har tränat och spelat med HFF under hela vintern. Men än så länge är det inget klart med hans vara eller icke vara i klubben. Tydligen ska han ha ett par klubbar efter sig - och därmed också lite svårt att bestämma sig. Förresten! Det har ju varit rätt tyst kring bygdens bästa damlag - Mariebo. Men visst har det rört sig en smula även i det gänget. Man har värvat Tilda Holmér från Habo, och shit vad spännande det ska bli att se henne i bättre miljö. Dessutom har man värvat Sabina Ravnell, anfallare från Falköping, och Hanna Gustafsson, mittback från Götene. På minuskontot återfinns Lina Comstedt, Hanna Gustavsson och Frida Johansson. Nu blev det jäkligt långt. Men ändå värt tänker jag!

Tack för att ni läste, ha det gott!

/Wilsson

18 februari

Enligt uppgifter till Jnytt ska IFK Värnamo fortfarande vara intresserade av Liridon Silka. Redan i inledningen av januari skrev vi att både Värnamo och Degerfors visade intresse för J-Södras mittfältare. I inledningen av veckan skrev vi om att förre HFF-aren Calle Svensson var på gång till Västerås, nu har lagets tränare Johan Mjällby bekräftat för VLT.se att en övergång är nära.

/Gustafsson

16 februari

Och knappt hann Tenhult göra klart med Hugo Lönn och förlänga med Merdin Kojic och Adam Hansson innan det är dags igen.Nu ryktas det om att Bankeryds skyttekung Adam Rubin är ytterst nära TIF. Enligt källor till bloggen är det Done deal inom de närmaste dagarna!Rubin stod för en fin säsong 2016 där han vann interna skytteligan, han stod för sisådär 15-20 påsar.

/Wilsson

16 februari

Mycket handlar om halvsanningar eller rykten. Här kan vi dock presentera en övergång som är helt klar. William Lindbom, son till förre J-Södratränaren Hasse Lindbom, kommer spela fotboll för Hallby den kommande säsongen.

14 februari

Assyriska har redan tagit in Daniel Koutcho på lån från J-Södra. Nu ser det ut att bli samma sak för Midhad Jukovic. Enligt källor till Jnytt har han bestämt sig för spel i den nyblivna division 2-klubben. Calle Svensson som lirade boll i Husqvarna ser ut att vara förlorad för 036-området.Svensson har som bloggen skrivit tidigare tränat med Assyriska. Dessutom har han varit aktuell för Tenhult. Men om man ska tro på rykten så är det hetaste spåret att han i stället hamnar i Västerås SK. Svensson har spelat match med VSK och där imponerade han på tränaren, och förre storstjärnan, Johan Mjällby. Apropå Tenhult. Hugo Lönn som länge har betraktats som en supertalang har haft lite bekymmer med skador och elände. HFF-produkten tillhörde gångna säsongen Assyriska, men nu snackas det allt mer att Lönn kommer att hamna i Tenhult. Undertecknad hoppas att det stämmer och att det lossnar för honom!

/Wilsson

6 februari

Hallå! Nu var det dags igen.Och nu ska vi snacka Husqvarna FF.Att Simon Dimitrijevic och Markus Tegebäck från J-Södra är på g till klubben är ingen hemlighet. Duon har tränat och spelat med klubben under en längre tid och det mesta, om inte allt, tyder på att HFF landar båda spelarna. Fina förstärkning för HFF. Dessutom har HFF haft besök i form av Haris Sijari från IFK Norrköping. Det verkar en smula hemligt med Sirajic och HFF, varför är ytterst oklart. Kanske vill Issa Iskander, sportchefen, mörka för att inte andra klubbar ska få upp ögonen för "Norrköpings Zlatan" som Sijaric kallas i en artikel i NT.se. Om det smeknamnet kan vi tycka vad vi vill. Men klart är att Sijaric genom åren varit och testat i såväl Spanien som Island.

/Wilsson

2 februari

Ni har ju såklart inte missat att Tord under gårdagen presenterade två spelare. Mer om det kan ni läsa här. Nu låter även Hallby meddela att de har värvat tre spelare. Alla tre har förflutet i, med svenska mått mätt, stora klubbar. Häftigt! Daniel Ricardo-Dahlgren, 25, duktig pådrivare på och utanför plan som spelar centralt i planen. Kommer ursprungligen från Helsingborg och har tidigare tillhört Helsingborgs IF, Högaborg BK och Kullavägens BK. Jonatan Levin, 24, kantspelare med sin snabbhet som bästa egenskap duktig i det offensiva ” en mot en spelet”. Kommer från ett par års uppehåll från klubbfotboll men har utvecklats efter varje träning. Uppvuxen i Borås där han bland annat tillhört Elfsborgs ungdomsverksamhet.Marcus Lidén, 28, Marcus kommer från Hässleholm och har de senaste åren jobbat som fotbollstränare för bland annat J-Södra och även vart över en säsong i USA. Nu vill han ta en paus från tränarsysslorna och enbart fokusera på att spela fotboll. Marcus spelar centralt i planen och kommer med sin rutin tillföra mycket i den taktiska biten på och utanför planen. Tränarna i Hallby är nöjda med att ha gjort klart med dessa tre spelare så pass tidigt på säsongen så att de spelklara till träningsmatcherna.

/Wilsson

1 februari

Det har talats om en övergång till Husqvarna FF, men nu står det klart att division 1-klubben Umeå FC blir nästa klubbadress för Bbakka Alexis David. Han gjorde 15 mål för Tenhults IF den senaste säsongen, och nu blir det en flytt norrut.

– Jag fick en bra känsla för klubben när jag var på besök och är glad över att allt nu är klart, säger Alexis till klubbens webbplats.

– Min tid i Tenhult var bra. Alla hjälpte mig mycket och det var ett härligt gäng spelare och ledare. En bra erfarenhet.

/Boström

31 januari

För ett par dagar sedan skrev vi att Husqvarna FF:s Calle Svensson tränade med Assyriska. Det gör han inte längre, enligt uppgifter så har parterna kommit överens om att inte gå vidare. Ska bli spännande att se var Svensson hamnar. Philip Bernholtz deklarerade redan tidigare i vintras att han inte kommer att bli kvar i Ängelholm. Nu är det officiellt. Här på hemmaplan så har han varit i kontakt med både HFF och Assyriska. Men enligt uppgifter till er eminenta sillyblogg finns det konkurrens på marknaden. Fem, sex klubbar i division 1 ska vara sugna på Bernholtz. Axel Göransson slutar lira boll i Tenhult. I stället kliver han in i staben kring a-laget som assisterande tränare. Här har ni en bra och lite smårolig text med Göransson. Där snackar han bland annat om hur det var att möta AIK - och om när han glidtacklade Henke Larsson.

/Wilsson

30 januari

Syrianska kommer inte att gå vidare med Matins Ebuka. Ebuka imponerade inte tillräckligt mycket på klubben när de träningsspelade mot AIK i lördags.

/Boström

28 januari

Jaha.Är det inte den ene så är det den andre. Och det är mycket Assyriska. I veckan gjorde man klart med lån av J-Södratalangen Daniel Koutcho. Nu kan näste Södratalang vara på ingång. Mihad Jukovic tränar as we speak med nyblivna division 2-laget. Jukovic har tidigare tränat med Husqvarna och det snackas så smått även om Tenhult. Apropå Assyriska så tränar HFF:s Calle Svensson med klubben. Matins Ebuka har gjort sig ett namn i bygden, nu senast lirade han i Tenhult. Men i helgen ska han testas av Syrianska från Södertälje. Han har tränat med laget i veckan – och i helgen ska han spela match. Syrianska möter AIK under lördagen. När det gäller spelare från bygden så kan vi också konstatera att Benjamin Omerovic har skrivit på nytt kontrakt med Hönefoss i Norge. Kul för mittbacken, även om jag snart hoppas att vi får se honom i Sverige. Han är värd en plats i en av landets två högsta divisioner! Det var allt för nu - men vi återkommer med fler rykten!

Ivo Vazgec, Semir Agovic och Velimir Stankovic lämnar Husqvarna FF. Två spelare det fortfarande är oklart runt är Ibrahim Koroma och Zakaria Abdullai. Det finns fortfarande en chans att någon, eller båda, spelar vidare i blårandigt även nästa säsong.

Tomas Assarsson tar över Habo IF.

Foto Habo IF

Barre Ibrahim, lämnar han Råslätt för Norrby?

Foto Robert Eriksson

Leo Jankovic och Sebastian Hafström är klara för IK Tord.

Abdou Darboe är enligt uppgifter till Jnytt nära en flytt till Råslätt.

Foto Linus Petersson

Dijan Vukojevic och Arian Banda (med ryggen mot kameran) är enligt källor till Jnytt klara för Husqvarna FF.

Foto Erik Boström

/Wilsson & Boström