Har du något tips? Hör av dig! Inget tips är för dumt eller för smått – det mesta passar sillybloggen!

18 april

Precis innan påskhelgen anlände gjorde IF Hallby klart med ytterligare en spelare, Anton Johansson från IK Tord ansluter till Hallby.

23 mars

Månsarp, som huserar i division 5 nordvästra har kontaktat bloggen med information om nya spelare. Det rör sig om tre nya lirare. Linus Lyck kommer närmast från J-Södras ungomdssektion, dessutom är Dennis Einemo klar. Einemo har tidigare spelat i Haga, men även i Jönköping Bandy. Den tredje spelaren som är klar för Månsarp är Jesper Bladh som ansluter från Tenhult.

22 mars

Minns ni Zurab Tsiskaridze? Försvararen blev en profil under tiden i J-Södra - och nu är han tillbaka i Sverige. Georgiern har nämligen skrivit på för allsvenska nykomlingen AFC Eskilstuna. "Är lättad över att vara här. Det har varit några hektiska månader. Min senaste klubb ville inte släppa i väg mig. AFC visade stort tålamod som väntade, och nu vill jag betala tillbaka det", säger han till klubbens webbplats.

14 mars

Husqvarna FF lånar ut sin ytterback Felix Jacobsson. Den vänsterfotade kantspringaren ska vara klar för Råslätt, som alltså förstärker sin trupp ytterligare inför säsongen. Det är sedan tidigare klart att Viktor Rönneklev spelar fotboll i Aledal i division 6 kommande säsong. Nu är ytterligare fotbollsprofiler klara för sexan. Dels är det Didric Andersson som vänder hem till sin moderklubb Egnahems BK. Och även Lekeryd/Svarttorp har knutit till sig nya spelare som tidigare lirat högre upp i seriesystemet. Det är Jonas Bergvad från Varbergs GIF i division två och Martin Sandberg från Haga som är klara för LSSK. Det är också klart att Jesper Ritheim ska representera Norrahammars GIS, NGIS som rasade ur femman senast men trots det spelar i division fem även 2017. Detta eftersom Solberga inte kommer komma till spel.

13 mars

Kanadensarna fortsätter ramla in i den lokala fotbollen. Och återigen är det Råslätt SK som har presenterat en ny spelare från USA:s nordliga grannland. Det är Sherwin Emmanuel som är klar för RSK. Emmanuel är en högerfotad, central mittfältare som förra säsongen tillhörde Masters FA, från Ontario i Kanada. Den 30-åriga mittfältaren har innan dess bland annat spelat i det australiska laget Adelaide Croatia Raiders. Likt Leaford Allen och Parker Seymour som vi skrev om igår var även Sherwin Emmanuel med och testade med HFF i början på året. Jnytt har tidigare skrivit om hur Simon Adjei har en nyckelroll i att få kanadensiska spelare att pröva lyckan i Sverige.

/Boström

12 mars

Två lokala klubbar förstärker! Klubbarna har själva inte gått ut med något men Län Experience, som tidigare slussat flera spelare från Kanada till Husqvarna, har via sin facebooksida basunerat ut att Leaford Allen är kar för Tenhult. Enligt Facebooksidan hade Allen en bra säsong för sitt Sigma FC, och han var också med i League 1 Ontarios allstar-lag. Vissa eftersökningar gör gällande att det handlar om en offensiv kille som lär spela som anfallare, nia, för Tenhult. Råslätt har också gjort klart med en ny spelare via Länk Experience. I RSK:s fall handlar det om Parker Seymour som lirade i FC London den gångna säsongen. Båda två har för övrigt under vintern tränat med Husqvarna. Jag får väl vackert erkänna att min koll på de här pojkarna inte är den bästa, men förhoppningsvis får vi se mer av dem under 2017!

/Wilsson

26 februari

Silly season är silly season och då jäklar. Kalla det koka soppa på en spik. Kalla det överdrift. Men Jnytt avslöjade för ett par dagar sedan att Eric Ayuk jagas av J-Södra. I går kom någon form av bekräftelse. Eric Ayuk gillar J-Södra på Facebook. Nu ska vi väl säga att han gillar rätt många klubbar på Facebook, men bara J-Södra i Sverige. Och tja, även om jag vill tro att alla i hela världen läser Jnytt så tror jag inte att Ayuk är så vass på svenska så att han läser en text av undertecknad för att sedan börja gilla klubben han ryktas till. Sålunda: ingen rök utan eld. För övrigt när det gäller J-Södra så minns ni alla säkerligen den spanske provspelaren Nacho som fanns hos de gröne tidigare i vintras? Han är fortfarande kvar i J-Södra. När jag var i Elmiahallen i fredags - ja då tränade Nacho med J-Södras U-lag. Ett u-lag som leds av Stefan Jörgensen och Viktor Rönneklev. När vi ändå är inne på sociala medier och att koka soppa på en spik. Förre HFF-målvakten Zoran Akovic la häromdagen upp en bild på sig själv iförd HFF:s matchställ. Sa jag att det var silly season?

/Wilsson

25 februari

Sulejman Sarajlic har varit aktuell för HFF, och spelat en rad matcher med klubben under försäsongen. Men nu står det klart att "Suljo" kommer representera ett annat lag i söderettan under 2017. IK Oddevold har nämligen presenterat den 197 centimeter långa målvakten. Husqvarna har varit tydliga med att de vill få in förstärkning på målvaktssidan, men det blir inte genom Sarajlic.

/Boström

22 februari

Ni som är vana läsare av Jnytt och Sillybloggen vet ju att redan i början av januari så skrev vi att J-Södras Liridon Silka kommer att lämna J-Södra och att han är på g till IFK Värnamo. Nu "avslöjar" Fotbollsdirekt samma sak. Hmm...

20 februari

Det börjar röra på sig. Och silly season i Jönköping levererar. I dag har vi kommit till Husqvarna FF. Enligt uppgifter till bloggen så är det nu done deal med Simon Dimitrijevic och Markus Tegebäck. Alla parter ska vara överens och nu ska vi äntligen få se duon lira seniorfotboll på riktigt. De båda kommer av allt att döma att presenteras av HFF i slutet på denna eller början av nästa vecka. Dimitrijevic visade under 2016 att han håller jäkligt bra division 1-klass och undertecknad blev mer och mer imponerad av Tegebäck under fjolårssäsongen. Han behöver seniorfotboll nu. HFF har skött sig bra på försäsongen. Man har spelat oavgjort mot Öster och vann nu i helgen mot Vimmerby och Öster. I de sistnämnda matcherna spelade Amir Al-Ammari för HFF. Ni vet talangen som lirat i Bröndby och nu under vintern även tränat med J-Södra. Al-Ammari nätade mot Öster och har enligt rapporter till bloggen sett fin ut. Men det blir svårt för HFF att lösa honom och det mesta tyder enligt källor på att han lirar vidare i Danmark, där det inte saknas anbud. Målvakten Sulejmen Sarajlic då? Tja, han har tränat och spelat med HFF under hela vintern. Men än så länge är det inget klart med hans vara eller icke vara i klubben. Tydligen ska han ha ett par klubbar efter sig - och därmed också lite svårt att bestämma sig. Förresten! Det har ju varit rätt tyst kring bygdens bästa damlag - Mariebo. Men visst har det rört sig en smula även i det gänget. Man har värvat Tilda Holmér från Habo, och shit vad spännande det ska bli att se henne i bättre miljö. Dessutom har man värvat Sabina Ravnell, anfallare från Falköping, och Hanna Gustafsson, mittback från Götene.På minuskontot återfinns Lina Comstedt, Hanna Gustavsson och Frida Johansson. Nu blev det jäkligt långt. Men ändå värt tänker jag!Tack för att ni läste, ha det gott!

/Wilsson

18 februari

Enligt uppgifter till Jnytt ska IFK Värnamo fortfarande vara intresserade av Liridon Silka. Redan i inledningen av januari skrev vi att både Värnamo och Degerfors visade intresse för J-Södras mittfältare. I inledningen av veckan skrev vi om att förre HFF-aren Calle Svensson var på gång till Västerås, nu har lagets tränare Johan Mjällby bekräftat för VLT.se att en övergång är nära.

/Gustafsson

16 februari

Och knappt hann Tenhult göra klart med Hugo Lönn och förlänga med Merdin Kojic och Adam Hansson innan det är dags igen.Nu ryktas det om att Bankeryds skyttekung Adam Rubin är ytterst nära TIF. Enligt källor till bloggen är det Done deal inom de närmaste dagarna!Rubin stod för en fin säsong 2016 där han vann interna skytteligan, han stod för sisådär 15-20 påsar.

/Wilsson

16 februari

Mycket handlar om halvsanningar eller rykten. Här kan vi dock presentera en övergång som är helt klar. William Lindbom, son till förre J-Södratränaren Hasse Lindbom, kommer spela fotboll för Hallby den kommande säsongen.

14 februari

Assyriska har redan tagit in Daniel Koutcho på lån från J-Södra. Nu ser det ut att bli samma sak för Midhad Jukovic. Enligt källor till Jnytt har han bestämt sig för spel i den nyblivna division 2-klubben. Calle Svensson som lirade boll i Husqvarna ser ut att vara förlorad för 036-området.Svensson har som bloggen skrivit tidigare tränat med Assyriska. Dessutom har han varit aktuell för Tenhult. Men om man ska tro på rykten så är det hetaste spåret att han i stället hamnar i Västerås SK. Svensson har spelat match med VSK och där imponerade han på tränaren, och förre storstjärnan, Johan Mjällby. Apropå Tenhult. Hugo Lönn som länge har betraktats som en supertalang har haft lite bekymmer med skador och elände. HFF-produkten tillhörde gångna säsongen Assyriska, men nu snackas det allt mer att Lönn kommer att hamna i Tenhult. Undertecknad hoppas att det stämmer och att det lossnar för honom!

/Wilsson

6 februari

Hallå! Nu var det dags igen.Och nu ska vi snacka Husqvarna FF.Att Simon Dimitrijevic och Markus Tegebäck från J-Södra är på g till klubben är ingen hemlighet. Duon har tränat och spelat med klubben under en längre tid och det mesta, om inte allt, tyder på att HFF landar båda spelarna. Fina förstärkning för HFF. Dessutom har HFF haft besök i form av Haris Sijari från IFK Norrköping. Det verkar en smula hemligt med Sirajic och HFF, varför är ytterst oklart. Kanske vill Issa Iskander, sportchefen, mörka för att inte andra klubbar ska få upp ögonen för "Norrköpings Zlatan" som Sijaric kallas i en artikel i NT.se. Om det smeknamnet kan vi tycka vad vi vill. Men klart är att Sijaric genom åren varit och testat i såväl Spanien som Island.

/Wilsson

2 februari

Ni har ju såklart inte missat att Tord under gårdagen presenterade två spelare. Mer om det kan ni läsa här. Nu låter även Hallby meddela att de har värvat tre spelare. Alla tre har förflutet i, med svenska mått mätt, stora klubbar. Häftigt! Daniel Ricardo-Dahlgren, 25, duktig pådrivare på och utanför plan som spelar centralt i planen. Kommer ursprungligen från Helsingborg och har tidigare tillhört Helsingborgs IF, Högaborg BK och Kullavägens BK. Jonatan Levin, 24, kantspelare med sin snabbhet som bästa egenskap duktig i det offensiva ” en mot en spelet”. Kommer från ett par års uppehåll från klubbfotboll men har utvecklats efter varje träning. Uppvuxen i Borås där han bland annat tillhört Elfsborgs ungdomsverksamhet.Marcus Lidén, 28, Marcus kommer från Hässleholm och har de senaste åren jobbat som fotbollstränare för bland annat J-Södra och även vart över en säsong i USA. Nu vill han ta en paus från tränarsysslorna och enbart fokusera på att spela fotboll. Marcus spelar centralt i planen och kommer med sin rutin tillföra mycket i den taktiska biten på och utanför planen. Tränarna i Hallby är nöjda med att ha gjort klart med dessa tre spelare så pass tidigt på säsongen så att de spelklara till träningsmatcherna.

/Wilsson

1 februari

Det har talats om en övergång till Husqvarna FF, men nu står det klart att division 1-klubben Umeå FC blir nästa klubbadress för Bbakka Alexis David. Han gjorde 15 mål för Tenhults IF den senaste säsongen, och nu blir det en flytt norrut.

– Jag fick en bra känsla för klubben när jag var på besök och är glad över att allt nu är klart, säger Alexis till klubbens webbplats.

– Min tid i Tenhult var bra. Alla hjälpte mig mycket och det var ett härligt gäng spelare och ledare. En bra erfarenhet.

/Boström

31 januari

För ett par dagar sedan skrev vi att Husqvarna FF:s Calle Svensson tränade med Assyriska. Det gör han inte längre, enligt uppgifter så har parterna kommit överens om att inte gå vidare. Ska bli spännande att se var Svensson hamnar. Philip Bernholtz deklarerade redan tidigare i vintras att han inte kommer att bli kvar i Ängelholm. Nu är det officiellt. Här på hemmaplan så har han varit i kontakt med både HFF och Assyriska. Men enligt uppgifter till er eminenta sillyblogg finns det konkurrens på marknaden. Fem, sex klubbar i division 1 ska vara sugna på Bernholtz. Axel Göransson slutar lira boll i Tenhult. I stället kliver han in i staben kring a-laget som assisterande tränare. Här har ni en bra och lite smårolig text med Göransson. Där snackar han bland annat om hur det var att möta AIK - och om när han glidtacklade Henke Larsson.

/Wilsson

30 januari

Syrianska kommer inte att gå vidare med Matins Ebuka. Ebuka imponerade inte tillräckligt mycket på klubben när de träningsspelade mot AIK i lördags.

/Boström

28 januari

Jaha.Är det inte den ene så är det den andre. Och det är mycket Assyriska. I veckan gjorde man klart med lån av J-Södratalangen Daniel Koutcho. Nu kan näste Södratalang vara på ingång. Mihad Jukovic tränar as we speak med nyblivna division 2-laget. Jukovic har tidigare tränat med Husqvarna och det snackas så smått även om Tenhult. Apropå Assyriska så tränar HFF:s Calle Svensson med klubben. Matins Ebuka har gjort sig ett namn i bygden, nu senast lirade han i Tenhult. Men i helgen ska han testas av Syrianska från Södertälje. Han har tränat med laget i veckan – och i helgen ska han spela match. Syrianska möter AIK under lördagen. När det gäller spelare från bygden så kan vi också konstatera att Benjamin Omerovic har skrivit på nytt kontrakt med Hönefoss i Norge. Kul för mittbacken, även om jag snart hoppas att vi får se honom i Sverige. Han är värd en plats i en av landets två högsta divisioner! Det var allt för nu - men vi återkommer med fler rykten!

Ivo Vazgec, Semir Agovic och Velimir Stankovic lämnar Husqvarna FF. Två spelare det fortfarande är oklart runt är Ibrahim Koroma och Zakaria Abdullai. Det finns fortfarande en chans att någon, eller båda, spelar vidare i blårandigt även nästa säsong.

/Wilsson & Boström

Anton Johansson, här i Tord, är klar för Hallby.

Foto Robert Corell