Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Blogg: Nagelbitare väntar J-Södra

 
Superettan 2018
Visa alla artiklar

Nu går den svenska fotbollssäsongen in i sitt absoluta slutskede. Jnytt har tittat in i spåkulan och tippat hur det går i de återstående matcherna i superettan – och för Jönköpings Södra väntar en riktig nagelbitare i slutomgångarna.

Efter landslagsuppehållet är det dags för omstart i superettan. Äntligen, säger jag eftersom jag inte är någon förespråkare av längre avbrott i säsongens slutskede.

Att det går nästan en månad mellan J-Södras tredje sista och näst sista hemmamatch är alldeles för lång tid, enligt mig.

I de kommande omgångarna ska det avgöras om J-Södra håller sig kvar utan kval, om de tvingas kvala eller om det blir direktnedflyttning.

Gnetar till sig seger

Eftersom det är tätt i tabellen får de inblandade lagens supportrar räkna med en del nagelbitande den närmaste tiden.

Jag har roat mig med att tippa utgången i de återstående matcherna för lagen på den nedre halvan av tabellen. Jag är fullt medveten om att åttan Öster fortfarande inte säkrat kontraktet i teorin, men kronobergarna har åtta poängs marginal till kvalstrecket och flera lag under sig i tabellen. Risken att de dras in är därför väldigt liten.

Jag tror att J-Södra gnetar till sig en poäng mot ett formsvagt Brage, som inte har mycket att spela för efter de senaste omgångarnas svaga resultat. Sedan blir det seger mot Gais, som precis som J-Södra har haft ett riktigt motigt 2018. I den näst sista omgången kryssar Jönköpingslaget mot Landskrona och i serieepilogen blir det tre poäng mot Norrby, som enligt mina beräkningar redan har säkrat kontraktet då.

Rätt sida strecket

Det innebär att J-Södra kommer upp i 36 poäng, passerar tre lag i tabellen och att man hamnar på rätt sida kvalstrecket.

Men för att det ska bli verklighet krävs att de rutinerade spelarna höjer sig, att anfallsspelet får ett lyft, att man skapar fler målchanser och att man inte bjuder på något bakåt.

J-Södras fans har stöttat laget i ur och skur, har varit på plats på samtliga bortamatcher och förtjänar att se en uppryckning nu i slutet av säsongen.

Är jag optimistisk i överkant eller är jag rätt ute? Svaret har vi 10 november, som är speldatum för den sista omgången.

I faktarutan listar jag lagens återstående program och tippar utgången av varje match.