Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bolag har säkrat historisk order på 80 miljoner

Bohus Betong AB, med produktionsanläggningar i Jönköping och Dingle, har tecknat en stororder värd 80 miljoner. Det är den största i företagets historia.
– Det är fantastiskt roligt och ett kvitto på att vår strategi är rätt, säger vd Peter Gustavsson.

– I början av 2020 satte vi ett större fokus på vår produktion. Vi har jobbat efter en långsiktig strategi, där vi under de senaste åren varit fokuserade på att bygga upp en stark ställning och närvaro på marknaden, något vi har lyckats med. Mycket tack vare min affärspartner, Bertil Eliasson, som varit ytterst ansvarig som vd under den här perioden, säger Peder Gustavsson, vd och delägare av Bohus Betong, i ett pressmeddelande.

– Nu går vi in i en ny fas där produktionen är en nyckelfaktor. Med tanke på min bakgrund, där jag bland annat byggt upp vår produktionsanläggning i Jönköping, är det naturligt att jag nu axlat rollen som vd, fortsätter han.

Ordern man tecknat gäller leveranser av 25 000 kvm bjälklag och 17 500 kvm väggar av olika typer.

Totalt handlar det om material till 314 lägenheter, en förskola, butiker, restauranger och handelslokaler.

Leveranserna startar i november och sträcker sig till september 2021.

- Tiderna till trots, så vi verkligen positivt på framtiden. Vi har en total orderstock på ca 140 miljoner. Det skapar trygghet i alla led, både för oss som ägare, men givetvis också för alla våra medarbetare, avslutar Peder Gustavsson.