Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bomben - han är klar för HV71

 
SHL 2019/20
Visa alla artiklar

HV71 har idag gjort klart med center Christian Sandberg som närmast kommer från AIK. ”En fantastiskt bra karaktär”, säger Johan Hult, sportchef i HV71.

Christian Sandberg har 17 säsonger bakom sig i AIK och varit kapten i Stockholmslaget de fyra senaste säsongerna. Nu förstärker han centersidan i HV71 och ansluter till laget under nästa vecka.

– En fantastisk bra karaktär med riktigt bra ledaregenskaper. En kille som sätter laget främst alla dagar i veckan, säger Johan Hult, sportchef i HV71 i ett pressmeddelande.

Christian Sandberg är äldre bror till Filip Sandberg och nu återförenas bröderna i HV71.

Fantastiskt bra

– Det känns fantastiskt kul och spännande. Jag har spelat i AIK hela mitt liv och detta blir något nytt för mig. Extra roligt såklart att få spela med brorsan. Jag och Filip har aldrig lirat ihop innan, säger Sandberg och fortsätter om vilka förväntningar HV-publiken kan ha på honom:

– Jag gillar att tävla och vinna matcher. Jag har varit med på en hög nivå under lång tid och mina ambitioner är att få HV71 att vinna matcher.

Kontraktet med Sandberg gäller i ett år.

Att HV71 skulle värva en center kom överraskande. Men situationen har förändrats i och med att David Gustafsson kan komma att lämna HV71 redan nu, för att spela NHL-hockey med Winnipeg Jets istället.

Starkt intryck

- Han gjorde ett mycket starkt intryck på Winnipeg när han var där i somras och de vill gärna ha över honom redan nu, säger Johan Hult. Han kommer att ta möjligheten och försöka ta en plats i Winnipeg.

Värvningen av Christian Sandberg betyder alltså att HV71 stärker upp centersidan om David Gustafsson försvinner. Det betyder också att man fortfarande söker efter en ytterforward, precis som man gjorde tidigare.

- Vi håller koll på vad som finns på marknaden men än är det inte något som är klart. Men ambitionen är att få in en ytterforward till i truppen, säger Hult.