Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lämnar J-Södra för Premier League

 
Superettan 2018
Visa alla artiklar

Jönköpings Södras yttermittfältare Peter Gwargis är klar för Premier League-klubben Brighton & Hove Albion. Det bekräftar J-Södra i ett pressmeddelande. - Det har varit snabba ryck, säger klubbens sportchef Andreas Jankevics till Jnytt.

Peter Gwargis bytte Husqvarna FF mot Jönköpings Södra inför pågående säsong. Yttermittfältaren har gjort en stark säsong och nu står det klart att han lämnar Jönköping för England.

Premier League-klubben Brighton & Hove Albion blir nästa klubbadress, det bekräftar Jönköpings Södra i ett pressmeddelande.

"Jönköpings Södras inställning är att föreningen så länge det är möjligt ska behålla sina unga, lovande spelare för mångårigt spel i representationslaget. I den uppkomna situationen finns en möjlighet för Peter Gwargis att ta nästa steg i sin karriär och utifrån det har övergången genomförts. Vi önskar Peter Gwargis all lycka till i hans nya utmaning och vill passa på att tacka alla deltagande parter för professionella och givande diskussioner", skriver klubben i pressmeddelandet.

"Känns jättebra"

Peter Gwargis, med IFK Öxnehaga som moderklubb, flög under torsdagsmorgonen till den engelska kuststaden och slutförde övergången där. Det är en glad 17-åring som svarar när Jnytt ringer:

- Det känns jättebra. Det var en möjlighet för mig och en chans som inte kommer och knackar på varje dag. Det var bara att ta den när den kom, säger han och berättar om hur affären gått till:

- Intresset har funnits i månader, men konkret hände det nu i slutet av veckan. Nu fick vi till det och jag är oerhört glad.

Gwargis kommer tillhöra "The Seagulls" U23-lag och han ska under fredagen kolla in sina nya lagkompisar när de möter Liverpool i Premier League 2.

- Det är jättehäftigt, deras faciliteter och allting. Det är som att komma till en ny värld, de har en av Englands bästa träningsanläggningar och det är otroligt kul, säger Gwargis som i helgen åker tillbaka till Vätterbygden och packar för att därefter återvända till Brighton.

- Jag kommer tillhöra U23-laget och vi har en plan som vi jobbar med. Den kommer vi följa och sen får vi se när jag kan ta nästa steg.