Förlusten innebar inte bara att Mullsjö missade möjligheten att skaffa sig ytterligare marginal i tabellen, man förlorade också sin fjärde raka bortamatch.

Kalmarsund fick en drömstart och hade ledningen med 3-0 mot ett chockat Mullsjö innan gästerna kunde komma in i matchen och gå upp till 3-3 innan den första perioden var slut.

Och när alla trodde att Mullsjö skulle marschera ifrån i den andra perioden blev det precis tvärtom. Kalmarsund gjorde både 4-3 och 5-3 innan Mullsjö på nytt kunde komma igen och reducera. Kalmarsund skaffade sig dock ett tvåmålsöverläge innan pausvilan efter att ha gjort 6-4.

Mullsjö kom igen ytterligare en gång när Kim Ganevik reducerade till 6-5 i inledningen av den tredje perioden. Men fler mål blev det inte. Kalmarsund höll undan och vann med 6-5.

Stor matchvinnare för Mullsjö blev Filip Stjernberg som gjorde tre mål för hemmalaget, 20-åringens andra hattrick den här säsongen.

Medan Kalmarsund jublade över att återigen ha gått upp på slutspelsplats var det deppigt i Mullsjö som nu åkte på sin fjärde raka bortaförlust. Man tappade dessutom fjärdeplatsen i tabellen och halkade ner en placering.