Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Glömda nyförvärvet redo för comeback

 
Superettan 2018
Visa alla artiklar

Han ådrog sig en allvarlig knäskada i sin första tävlingsmatch med Jönköpings Södra. Nu, nästan ett år senare, är Anton Andreasson redo för comeback. – Det är det här jag har längtat efter, säger han.

Anton Andreasson värvades till J-Södra förra sommaren och gjorde sitt första framträdande i cupmötet med Utsikten. Men då var olyckan framme. 25-åringen drog av korsbandet och tvingades till närmare ett års ofrivilligt uppehåll från matchspel.

Men de senaste två månaderna har han tränat för fullt – och för en vecka sedan spelade han en halvlek när J-Södra vann med 2-0 i träningsmatchen mot Öster.

”Skönt få med sig det”

– Det var min första riktiga match på ett tag, och det kändes bra. Det var jäkligt roligt men samtidigt väldigt tufft eftersom det var riktigt varmt där ute, säger Andreasson, som inte kände av sitt skadade knä under matchens gång.

– Nej, inget alls. Jag tänkte inte på det överhuvudtaget. Både konditionsbiten och den fysiska biten var hur bra som helst. Det var skönt att få med sig det.

Andreasson är redo för spel på söndag, då J-Södra tar emot Helsingborg på Stadsparksvallen.

– Jag känner mig 100 procent, absolut. Jag är riktigt spelsugen, att få spela tävlingsmatcher igen är något man har längtat efter under alla timmar i gymmet.

Utgående kontrakt

Anton Andreasson sitter på ett kontrakt som löper ut 31 juli och han är förtegen om vad som händer. Men räkna med att det kommer ett besked vilken dag som helst.

– Jag och klubben har en dialog med varandra och vad den mynnar ut i får vi se, men vi har en bra dialog, säger han.

Vad vill du själv?

– Det är svårt att svara på. Vi får se vad som händer, det ger sig snart.

J-Södras sportchef Andreas Jankevics sade följande till Jnytt tidigare i juli:

– Det är samma läge som tidigare. Vi har en dialog med Anton och kommunicerar ut när vi kommer till ett beslut, vi följer hans utveckling efter skadan.