Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bottennapp när Assyriska föll

Assyriska svarade för ett riktigt bottennapp när man mötte Kristianstads FC på bortaplan.

Kristianstad, som slåss för sin existens i ettan vann med 2-1 vilket innebär att laget klättrade upp över nedflyttningsstrecket. Marginalen upp till Assyriska är dessutom endast fyra poäng med åtta omgångar kvar att spela.

- Om det var underskattning eller inte vet jag inte, men det var verkligen inte någon bra insats från vår sida, säger Assyriskas tränare Andreas Tegström.

Faktum är att Kristianstad la grunden till segern redan i den första halvleken när man först gjorde 1-0 redan i inledningen och därefter spädde på till 2-0 innan pausvilan.

Först gjorde Abdussalam Magashy 1-0 efter elva minuter och i den 39:e minuten utökade Armin Aganovic till 2-0 på straff.

Fick utdelning

I den andra halvleken jagade Assyriska reducering och fick också utdelning med knappt 20 minuter kvar att spela när Noah Shamoun gjorde 2-1. Men närmare än så kom laget inte utan Kristianstad kunde hålla undan och inkassera tre blytunga poäng.

- Man har inte råd att bjuda på ett sådant försprång som vi gjorde, säger Andreas Tegström som skällde ut sina spelare efter noter i pausvilan.

Om det var det som var orsaken eller inte ska vi låta vara osagt. Men Assyriska presterade ett helt annat spel i den andra halvleken och förutom reduceringen vaskade man även fram ett par fina kvitteringslägen. Några fler mål blev det dock inte.

Avslutningen av säsongen kommer bli mycket jämn i en tabell som tenderar att dra ihop sig mer och mer.