Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bråk bröt ut i vid stor rättegång

Under torsdagen avslutades den stora rättegången mot de fem personer som under tre dagar stått inför rätta misstänkta för flera grova brott. Rättegången kantades av en hel del bråk och flera personer omhändertogs efter ett bråk som bröt ut på Rättscentrum.

Ungdomsvård eller fängelse, det yrkade åklagare Anders Brokelind på då rättegången mot de fem unga män som under tre dagar stått inför rätta misstänkt för en rad grova brott.

De fem är män i åldern 17-21 år som åtalats för människorov, rån och grovt övergrepp i rättssak.

Händelsen utspelar sig i oktober förra året. Två unga killar i 15-årsåldern låstes då in i en källare på Ekhagen uppger JP.se. Tre män ska där ha misshandlat dem, hotat dem med kniv och tvingade dem att ta kokain. De tvingade dem även att lämna ifrån sig koder till bankomatkort. Dock är det bara en av 15-åringarna som har medverkat vid rättegången och står som målsägande.

Stökigt kring rättegången

I samband med rättegången som ägde rum i säkerhetssalen i Jönköpings tingsrätt bröt ett bråk bland åhörare bröt ut. Tre personer omhändertogs och är misstänkta för störande av allmän ordning.

De fem åtalade har under rättegången inte berättat något om vad som hände och nekar till alla anklagelser, det uppger Jp.se.

Åklagaren Anders Brokelind yrkade under slutpläderingarna på torsdagen på att en 21-årig man ska dömas till fängelse i tre år och en 19 åring till fängelse i två år för människorov, grov övergrepp i rättssak och rån.

Brokelind yrkade även på att en 17-åring skulle dömas till sluten ungdomsvård och ytterligare två 17-åringar ska dömas till ungdomsvård eller samhällstjänst för medhjälp.