Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bråkade om köksutrustning – stack kniv genom halsen

Ett bråk om köksutrustning slutade med att en man blev knivhuggen i halsen. Nu åtalas den misstänkte mannen för mordförsök.

På måndagen väckte åklagare åtal mot en 20-årig man för försök till mord efter en händelse på ett studentboende i centrala Habo på kvällen 8 januari.

Flera polispatruller beordrades till platsen vid 20.30-tiden, och när de kom fram hittades en skadad man i 20-årsåldern som hade blivit misshandlad med ett tillhygge. Gärningsmannen greps och anhölls och häktades ett par dagar efter att händelsen ägde rum.

Polisen inledde en förundersökning om försök till mord, och brottsplatsen spärrades av i väntan på en teknisk undersökning.

Kniven kilades fast

I stämningsansökan, som har lämnats in till Jönköpings tingsrätt, framkommer det att ett bråk om köksutrustning spårade ur. Enligt åtalet blev offret knivhuggen i halsen och hugget var så hårt att kniven kilades fast i en bröstryggskota.

Den nu åtalade mannen erkänner knivdådet men förnekar att han ska ha försökt döda den andre mannen.

Huvudförhandling i målet är planerad till den 5-6 maj i Jönköpings tingsrätt.

Kammaråklagare Emma Harrius yrkar att mannen ska utvisas från landet vid en fällande dom. Våldet ska ha varit av särskilt hänsynslös art och skadorna betecknades som livshotande.