Att matchen skulle sluta 0-7 var svårt att tro efter första halvlek. Norrköping öppnade visserligen målskyttet på en hörna tidigt i matchen, men annars höll HFF uppe spelet bra utan att lyckas skapa de riktigt heta målchanserna.

– Vi var med till 100 procent i första. Så långt var det väldigt jämnt, och vi hade chans till att göra lika många mål. Vi hade ett väldigt bra go, och i paus sade vi att vi var med och att det bara var att köra på, säger Malin Andersson.

”Fick för billiga mål”

Raset kom i stället efter paus. Norrköping utökade ledningen till 2-0 på en tveksamt dömd straff fem minuter in i andra halvlek. Sedan rullade det på. Gästerna gjorde ytterligare fem mål, tre av målen var rena frilägen där spelarna sprang sig fria och enkelt rullade bollen i mål.

– Andra halvlek var en riktig flopp. Jag vet helt ärligt inte vad det beror på. Min känsla är att största delen av laget försökte kämpa på och vi pushade men på något sätt föll det, suckar Andersson.

– De fick för billiga mål. Men det handlar också om att vi flyttade fram positionerna och då får man räkna med två mål extra bakåt. Vi får ta med oss första halvlek och glömma den andra. Det ska inte sluta 0-7 efter hur det såg ut i första.

Föga smickrande

HFF har som sagt fått sämsta tänkbara start på säsongen. Fem raka förluster, bara två gjorda mål och 22 insläppta är föga smickrande siffror.

– Vi har mött många topplag och det har varit väldigt tufft för oss. Vi kanske skulle ha haft poäng mot Nittorp, men lagen vi mött har spelat i ettan innan och gör mål på sina målchanser. Antingen får vi skita i det eller försöka vända på det och ta med det positiva. Vi får inte ge upp och se till att vi inte tappar självförtroendet, säger Malin Andersson.

Har steget från tvåan varit större än ni trodde?

– Vi har ett väldigt ungt lag och alla har kanske inte kommit in i det än. Vi har ökat intensiteten rejält på träningarna på slutet. Det är klart att det är ett stort steg, men vi får hitta andra lösningar.