Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Brand misstänks vara anlagd

En brand som utbröt i ett källarförråd i Ljustadalen sent på onsdagskvällen misstänks vara anlagd. En person som bor på adressen har blivit hotad och polisen tror att det kan ha koppling till branden.

Klockan 23.08 på onsdagskvällen larmades räddningstjänsten till en brand i ett flerfamiljshus i Ljustadalen.

Branden hade uppstått i ett källarförråd och rökutvecklingen var kraftig. Spridningsrisken ska ha varit stor men branden kunde begränsas till förrådet. Och ingen person ska ha kommit till skada vid branden.

– Två trapphus blev rökfyllda. När vi hade släckt branden påbörjades sanering av fastigheten, säger Thomas Åslin, inre befäl på räddningstjänsten.

Vid halv två-tiden kunde styrkan lämna platsen.

Polisen misstänker att branden var anlagd och att det kan finnas koppling till att en av de boende i huset tidigare blivit hotad.

– Vi jobbar med det och teknikerna ska undersöka källaren för att se om det finns några spår att säkra, säger kriminalkommissarie Stefan Edin vid polisen i Västernorrland.