Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Brandmännen ska vända plattor

Brandkårens Rythm & Blues-band gjorde succé på nattklubbarna i början på 90-talet. Nu återförenas två av dem, men någon konsert rör det sig inte om. – Musikkarriären är över och nergrävd, men vi ska vända lite plattor på fredag, säger Michael Simmeborn till Jnytt.

Brandkårsbandet innehöll både körsångerskor och en blåssektion och var som mest aktiva i början på 90-talet. De spelade på den tidens uteställen, till exempel Station och Börsens Bar.

På fredag ska två av medlemmarna, Michael Simmeborn och Håkan Joakimson som båda är insatsledare i Jönköping, återigen stå i rampljuset.

Men denna gång rör det sig inte om någon konsert, istället ska duon vända plattor i samband med en after work på Brasseriet.

– Vi fick en förfrågan och har plockat ut lite låtar som betytt något under vår tid. Det kommer bli lite soul, lite Totta Näslund, lite blues och lite tythm & blues, säger Michael Simmeborn.

Simmeborn berättar att bandet var som mest aktiva under tre-fyra år i början på 90-talet, den senaste spelningen gjorde de 2011 och då beslutade de sig för att det var sista gången. Men nu ser han emot fredagseventet.

– Det ska bli jättekul. Vi får hoppas att folk tycker om samma musik som vi gör.