Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Brasseforward aktuell för J-Södra

 
Superettan 2018
Visa alla artiklar

Júlio César Fernandes, den brasilianska anfallaren som gjorde succé i en testmatch med J-Södra 2 under hösten, kommer under veckan testas i träning med a-truppen. – Jag är glad över att vara här, säger han till Jnytt, efter tisdagens träning.

Säsongen är över för Jönköpings Södra, men laget tränar november ut innan spelarna får semester året ut. På tisdagen tränade de på konstgräsplanen i Bankeryd.

– Vi håller igång, vad man hinner är egentligen att få koll på spelarna. Det är någon skavank som hängt med under säsongen och någon kropp som behöver byggas upp fysiskt. Man kan tjuvstarta inför nästa år och ha lite individuell koll på alla, säger tränare Andreas Brännström.

Jnytt har tidigare rapporterat att Assyriskas succéanfallare Simon Karlsson Adjei kommer träna med J-Södra i november och så kommer det att bli, men en arbetssituation gör att provträningarna får skjutas till nästa vecka.

"Väldigt glad att vara här"

Men en provspelare finns med i laget just nu, den 22-årige brasilianska anfallaren Júlio César Fernandes är med under hela vecka 47.

– Jag är väldigt glad över att vara här i Jönköping. Jag har hört att det är ett bra lag och jag tycker träningen har varit väldigt bra, spelarna i laget också, säger han till Jnytt.

Förra säsongen var anfallarens första i Europa. César Fernandes är född i Curitiba och valde att flytta till Åland och spela i IFK Mariehamn. Det blev två mål och två framspelningar på 17 matcher i den finska ligan.

– Han kom inte riktigt in i det spelsystem de har med en ensam forward. De har valt att prioritera en annan typ, men det vi har sett av honom har varit intressant. Han har även spelat en del i deras andralag och vi tog in honom hit i en U21-match, säger J-Södras sportchef Andreas Jankevics.

– För mig var säsongen bra hos IFK, detta eftersom det var mycket som var nytt och jag lärde mig mycket. Jag tackar dem för att de ger mig denna chansen, säger spelaren själv om sitt första år i europeisk fotboll.

Matchen som han gjorde i J-Södra 2 i höstas går att beskriva som succéartad och det blev två mål samtidigt som han var inblandad i de andra två som gjordes av Jönköpingslaget.

– Det var självklart att vi ville se mer här nu även efter säsongen. Nu får Andreas (Brännström) också en större möjlighet att känna på honom i träning och se hur han reagerar på olika typer av träningsmoment och hur vi vill spela fotboll, för det skiljer sig från Mariehamn, säger Jankevics.

"Jättesvårt att visa något"

J-Södras tränare, Andreas Brännström, säger att det också är något som är bra att göra i november, ge spelare chansen att provträna. Júlio César Fernandes har nu gjort två träningar, en på måndagen och en på tisdagen. Onsdag är ledig och sen är han med även på torsdag och fredag. Tisdagens träning innebar possessionspel och matcher på liten yta. En tuff träning att visa upp sig på.

– Den här träningen är det jättesvårt att visa något, i den bästa av världar spelar vi på lite större yta någon dag, lite mer likt riktiga roller och så. Vi får försöka hitta torsdag eller fredag här för att spela lite större så han kan vara den han är, säger Brännström.

Vad är det för spelare då? Han beskriver sig själv som en snabb spelare med bra avslutsteknik.

– Jag får inspiration från Romário, min idol. Jag tycker vi har en liknande spelstil och är båda små och snabba inne i straffområdet.