Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Brist på funktionärer till folkfesten

Jönköping Marathon har brist på funktionärer till den stora folkfesten, som drar igång på torsdag. Nu söker man ytterligare 50 funktionärer då man i år utökat med 20 procent fler löpare.

Planerna inför Jönköping Marathon är i full gång och en del av detta är att få ihop tillräckligt många funktionärer. Planen är att det totalt ska bli 250 funktionärer och nu söker man efter ytterligare 50 personer som kan hjälpa till utmed banan.

– Vi kommer att träffas på torsdagseftermiddagen i Knektaparken, så den som är intresserad av att ställa upp som funktionär får gärna komma dit, säger Tony Hatefnejad, som grundade Jönköping Marathon tillsammans med Per Selskog.

Konsert och mat

Folkfesten drar igång på torsdag med en mässa med över 20 utställare och mat. Det blir barnaktiviteter, hoppborgar och liknande och det blir en konsert med NRJ.

Under fredagen arrangeras Mini Jönköping Marathon, som är ett barnlopp dit 500 barn är anmälda. Även en ny distans, Fun Run på fem kilometer, arrangeras under dagen och dit är också cirka 500 löpare anmälda.

– Här kommer det ges pris till de tre som är bäst utklädda. Det är ingen officiell tidtagning för Fun run och den utgår också från Knektaparken. Det kommer bli en härlig runda, tror Tony Hatefnejad.

Vill växa

På lördag arrangeras Jönköping Marathon och Half Marathon med start under förmiddagen med start från Knektaparken och målgång på Munksjöbron. Det är andra året loppet arrangeras och det uppges ha placerat sig som ett av landets största marathonlopp och topp-sex i Norden.

Cirka 30 nationer från hela världen deltar och folkfesten blev väldigt hyllad under förra året. Enligt arrangörerna har det pratats gott om loppet både i och utanför Sverige. I år blir det en ny och mer lättsprungen bana.

Bland löparna som deltar kan bland annat nämnas fjolårsvinnaren Patrik Brants, som deltar även i år. I halvmarathon deltar bland annat den tyska damen Thea Heim, som har ett personbästa på 1:15. På herrsidan kan nämnas Andreas Höye med personbästa 1:11.

I år hoppas arrangörerna på en ännu större publik och att festen blir ännu större.