Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

De tävlar i populära tv-programmet

Han kallar sig för Natur-Oskar men gör sitt bästa för att trotsa naturlagarna. Vi har bland annat sett honom i tv-program som Ninja Warrior och Gladiatorerna. I vår är Oskar Sandgren med i TV4:s Talang tillsammans med sin lillebror Arvid. – Här har vi kombinerat alla våra talanger, säger han.

Huskvarnabröderna och Youtube-profilerna Oskar, 27, och Arvid Sandgren, 22, har ägnat sig åt akrobatik och underhållning i flera år. Många har roats av deras Zlatan-parodier såväl som imponerats av deras galna frivolter. Samtidigt driver de ett bolag som undervisar i parkour.

Nu ställer duon upp i tv-programmet Talang – för andra gången. 2014 ställde de upp med akten ”en komisk illusion”.

– Produktionsbolaget tog kontakt med Arvid då de hade sett honom sjunga baklänges i ett klipp på vår Youtubekanal. De frågade om vi ville hitta på något kul till årets upplaga av Talang, berättar Oskar Sandgren.

Och det ville de såklart. Tillsammans snickrade bröderna ihop en show innehållande både akrobatik, komedi och magi.

– Här har vi kombinerat alla våra talanger. Det unika i det här numret är sättet som vi presenterar det på. Jag skulle även säga att numret i sig är en talang – det är svårt att få ihop allt till en snygg show. Vi vill generera en ”wow-känsla” och få folk att skratta. Det får inte vara en tråkig sekund, säger Oskar Sandgren som inte får avslöja hur det har gått i tävlingen.

– Men jag kan säga att vi driver lite med Alexander Bard. Publiken gillar ju när man skojar med juryn. Och han tog det bra.

”Händerna skakade”

Programmet spelades in i Stockholm strax innan jul.

– Jag var jättenervös och stimmig innan vi skulle gå upp på scenen. Mina händer skakade. Men tre sekunder in i numret började publiken skratta och då släppte nervositeten.

Oskar berättar att varje tävlade endast får två minuter i rampljuset.

– Det var en lång inspelningsdag med mycket väntetid. Vi var tvungna att vara på plats klockan nio på morgonen men fick inte gå upp på scenen förrän klockan 21. Det var nästan så att vi höll på att ge upp och åka hem.

Såhär i efterhand är han glad att de inte gjorde det.

– Det var otroligt kul att få möta publiken. Det bästa var när de i mitten av numret lyste upp och skrattade som allra mest.

Hur var det att träffa juryn?

– Det kändes overkligt. Man har ju sett dem på tv så många gånger och nu satt de precis framför oss. Alexander Bard är ganska sträng medan LaGaylia Frazier är väldigt känslosam. Hon gråter och skriker mycket. Bianca Ingrosso är duktig på att hitta talanger och David Batra är ju otroligt rolig – han är nog lite av en personlig favorit i det gänget.

Vad fick ni för kritik från juryn?

– Kritiken från juryn var faktiskt lite förvånande – tvärtom mot vad vi hade förväntat oss.

Talang hade säsongspremiär den 11 januari. Vilken fredag som vi får se bröderna Sandgren i rutan återstår att se.