Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bröt måltorkan - efter tunga året

 
SHL 2018/19
Visa alla artiklar

Han hade inte gjort mål på ett år. Men när HV71 tog emot Frölunda tog det bara 18 sekunder innan Martin Thörnberg skickade upp pucken i krysset. – Det var helt perfekt, säger lagkaptenen efter fredagskvällens 6-1-seger.

Martin Thörnberg hade inte gjort ett SHL-mål sedan HV71 mötte Djurgården på Hovet 8 mars 2018. Men på dagen ett år senare bröt den skadeförföljde lagkaptenen sin långa måltorka.

Blott 18 sekunder hade spelats när Thörnberg bombade upp pucken i krysset bakom en chanslös Johan Gustafsson.

– Jag kom ganska bra på pucken. Jag kom lite från vänster och fick nästan vrida hela kroppen när jag skulle skjuta. Men jag fick en bra träff och använde backen som skymning. Det var ett bra skott, säger Thörnberg.

”Bidra med mycket annat”

Men att det hade gått exakt ett år sedan hans senaste mål hade han ingen koll på.

– Det var mer förr man höll på med det. Nu är man bara glad att man får vara med och spela egentligen. Jag försöker bidra med mycket annat runt laget, i båset och under bytena och så, säger han.

Det här var Martin Thörnbergs femte raka match, och det betyder att det här comebackförsöket har blivit mer lyckat. Det förra varade nämligen bara i två matcher.

– Det håller bra nu. Jag hade en boost i början, men nu börjar man känna lite i kroppen. Men det är ingenting som är något negativt. Det är något som kommer göra mig bättre även om det kanske kommer en liten dipp någon match, säger han.

Hoppet om topp sex lever

– Det känns som jag har hittat en bra formation med Simon Önerud och Markus Ljungh. Vi har spelat otroligt bra tillsammans och skapat otroligt mycket och fått lite mot oss. Corsistatistiken är bra. Kan man ha den statistiken med sig kommer det att lossna. Vi har levererat en del mål också. Men vi ska nog kunna hänga några till.

HV71 vann med hela 6-1 mot Frölunda och det betyder att hoppet om en topp sex-placering lever i högsta grad. Tre omgångar återstår, och redan på lördagen möts HV71 och Frölunda på nytt.

– Det kändes lite som vinna eller försvinna. Jag tycker vi gjorde en bra match mot Luleå och var värda mer poäng. Men så är det när man har lite motstods. Jag tycker att det är skönt med tre poäng. Det är bara viktiga matcher kvar, det är tuffa matcher allihop, säger Martin Thörnberg, som alltså bröt sig långa måltorka.

Klicka här för att se bildspelet i appen!

JnyttTV: Intervju med Robin Figren och presskonferens med båda lagens tränare.