Anton Liljenbäck bröt sitt kontrakt med J-Södra efter sin korsbandsskada och har skött rehabiliteringen i Varberg. Det har under en tid ryktats om att det skulle bli en övergång till Hallandsklubben, som han representerade mellan 2015-2017, och nu är det klart.

– Det är jäkligt skönt faktiskt. Till och börja med är det en lättnad att göra klart med en klubb, sen att det blev Varberg med blir extra kul och det är något jag pushat för lite hela tiden. Sen att BoIS var sugna på att ta tillbaka mig med så var det inte mycket att snacka om, så det är jäkligt kul säger han till klubbens webbplats.

”Stämde helt enkelt inte”

Anton Liljenbäck skrev på för J-Södra inför säsongen 2018 men drabbades av en svår knäskada under sommaren och i februari stod det klart att parterna skulle gå skilda vägar.

– Det stämde helt enkelt inte mellan mig och dem. Jag har hela tiden fått uppfattningen av att Jönköping ville förlänga med mig fast jag skadade mig. Så var vi nästan överens om ett kontrakt men det strulade till sig lite i slutet. Jag fick inte hänga med på träningslägret och det är ändå där man bygger truppen inför säsongen. Då tyckte jag det var bättre att lämna i stället, sade han till Expressen.

J-Södras sportchef Andreas Jankevics gav klubbens bild av situationen.

– Han och hans rådgivare har tackat nej till ett avtal. Vi erbjöd honom ett avtal där speciellt hans vår skulle vara säkrad. Det innehöll även en framtidsdel. Vi hittade en lösning och trodde att vi var överens. Men de valde att tacka nej och det får vi respektera, sade han till Jnytt.

Läs även: