Klockan 0.23 under natten mellan tisdag och onsdag fick polisen samtal om att en viss person befann sig på Lundströms plats trots att det finns ett gällande besöksförbud.

När polisen kom fram träffade de på en man som inte fick vistas där, trots att det är allmän plats.

– Det kan vara att en person har besöksförbud mot en person som har anknytning dit på ett eller annat sätt. Det kan vara att man bor eller arbetar där. Jag vill inte gå in på vad det är för anknytning i det här fallet med hänsyn till de inblandade, säger Thomas Agnevik, presstalesperson vid polisen region Öst.

Mannen, som är i 40-årsåldern, togs med till polisstationen och låstes in tillfälligt med stöd av polislagen. Han är misstänkt för överträdelse av besöksförbudet och har förhörts under natten.

Misstänkt påverkad

I övrigt rapporterar polisen om en relativt lugn natt utan några gripanden.

Vid midnatt rapporterades en man i 45-årsåldern för grov olovlig körning sedan han stoppats i en kontroll på Jordbrovägen i Jönköping. Mannen har tidigare dömts för liknande brott och med anledning av det tog polisen bilen i beslag. Nu blir det upp till åklagare att avgöra om bilen kan förverkas med stöd av trafikbrottslagen.

Drygt två timmar senare träffade en polispatrull på en misstänkt påverkad person på Österängen i Jönköping. Det var en kvinna i 30-årsåldern som fick följa med för provtagning och förhör.