Med omkring 20 sekunder kvar på klockan jublade Jonathan Peleg efter att ha kvitterat det stekheta derbyt mot Nässjö och skickat matchen till förlängning.

Fem spelminuter senare och efter en lång tid med tröjan över ansiktet på bänken var det en tårögd Wetterbygden Stars-spelare som vandrade mot omklädningsrummet.

– Det suger, det suger verkligen, säger Peleg. Och det är inte svårt att förstå Starsspelarens känslor.

För när siren ljöd efter den första – och enda – förlängningsperioden var det gästerna från Nässjö som fick jubla.

Storklubben från höglandet hade återigen besegrat uppstickaren från storstan. Den här gången slutade matchen 79–77 i Nässjös favör.

– Vi behövde det här men vi misslyckades. Vi börjar första halvlek väldigt bra, sedan kommer de tillbaka i andra halvlek och slår oss helt enkelt, säger Peleg.

Stars inledde matchen bäst och hade med sig en sjupoängsledning i paus. Efter ytterligare tio minuters spel hade Nässjö krupit närmare och försprånget var nere på ett poäng.

Och med bara sekunder kvar på klockan hade gästerna gått förbi. Den tillresta bortaklacken firade som att segern var i hamn.

Men då slog Stars till och sköt alltså matchen till förlängning.

Efter en period med mycket missar och relativt få poäng var det alltså gästerna som fick med sig segern.

När Nässjö firade med fansen samlades Stars i en ring på mittplan.

Vad sade ni till varandra där?

– Vi kommer hålla ihop som ett lag och vi kommer komma tillbaka starkare nästa match. Det blir en bra lärdom för att gå vidare och motivation och vinna nästa match, säger Peleg.

Finns det ändå något ni kan ta med er från matchen?

– Vi spelar bra stundtals, speciellt i försvar. Men det är där vi förlorar, vi gör fel roteringar och får öppna returer i slutet och det dödar matchen lite, säger Peleg.

Kokande sporthall

Och när den stora besvikelsen har lagt sig kan Starsspelarna se tillbaka på en match som får betraktas som en rejäl basketfest.

Huskvarna sporthall var utsåld och 700 personer hade bänkat sig för att ta del av drabbningen. Men frågan är om publiken inte stod upp lika mycket som de satt ned.

Ljudvolym var på max matchen igenom och i den lilla hallen byggdes en inramning av stora mått.