Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Busslinjerna förändras: ”Tar på allvar upp kampen med bilen”

Det blir stora förändringar i regionbusstrafiken vid tidtabellsskiftet i juni. – Med de nya regionbussarna tar vi på allvar upp kampen mot bilen, säger Charles Tholin vid Jönköpings Länstrafik.

Många nya turer, några linjer med färre resenärer får färre antal turer och vissa sträckor får nya linjer i syfte att nå högre stabilitet. Det förändringarna införs vid tidtabellsskiftet 15 juni.

Eftersom en ny avtalsperiod träder i kraft rullar helt nya regionbussar ut på vägarna i Jönköpings län. I det nya avtalet har JLT fokus på högre komfort, trygghet, tillgänglighet, miljö och design. De nya bussarna har till exempel USB-laddare vid varje plats, klimatkontroll och kommer att drivas av biogas, biodiesel samt grön el. Efter sommaren kommer även wifi ombord.

– Med de nya regionbussarna tar vi på allvar upp kampen mot bilen. Med hög komfort och wifi ombord kan bussarna fungera som resenärens arbetsplats under resan. De här fördelarna tror vi att många kommer upptäcka när bussarna är i trafik. Lägg också till att de nya bussarna drivs med 100 procents fossil- och palmoljefria drivmedel, säger Charles Tholin, affärsutvecklare vid Jönköpings Länstrafik, i ett pressmeddelande.

”Helt nya förutsättningar”

Den nya fordonsflottan har, enligt JLT, hög kapacitet och alla bussar har en ny, enhetlig design. Dessutom kommer samtliga förare som kör för JLT att ha enhetlig klädsel.

– Det känns verkligen bra att kunna erbjuda en regionbusstrafik som på många sätt ger helt nya förutsättningar för kollektiva resor i länet, säger Carl-Johan Sjöberg, trafikdirektör vid Jönköpings Länstrafik.

Från och med tisdagen finns alla tider på JLT:s webbplats eller vid sökning i reseplaneraren.