Butikerna på Väster håller ihop och gör allt för att locka kunder även till stadsdelen där inte de stora kedjorna dominerar. Under torsdagskvällen gick sju butiker ihop och körde "Julbord på Väster", en julkväll för alla stamkunder. Kvällen inleddes på Klippcenter där frisörerna bjöd besökarna på glögg och en person valdes ut att få en styling. Sedan bar det av mot de andra butikerna som var med i satsningen, bland andra Optiker Ullström och Möllers Handskar och Väskor, där det bjöds på mer godsaker att äta.

Julmat och mingel
– Det här är en happening som vi börjat med och det kallas ett annorlunda julbord på Väster. Vi tycker att vi behöver det i de här tiderna. Det är lite kul och vi är sju affärer som jobbar ihop för detta. Det är mingel och lite matbitar på varje ställe och så är det väldigt goda erbjudanden, säger Lotta Malm, på Klippcenter till Jnytt.

Tufft för många små butiker
Lotta Malm och hennes kollega Anneli Bodarve tror att det kan vara extra tufft för många butiksägare på Väster.
– Det är ju inga kedjor utan bara små, privata butiker och då vill vi trycka på att det är mer personlig service och lite personligare helt enkelt, säger Anneli. Under kvällen bjuds det på köttbullar, prinskorv, lax, Janssons frestelse, Ris á la Malta och julgodis.