Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Chansfattigt när J-Södra kryssade

 
Superettan 2018
Visa alla artiklar

Chansfattigt och mållöst. Ja, så kan man sammanfatta matchen mellan Jönköpings Södra och AFC Eskilstuna på Stadsparksvallen.

Det blev mållöst, 0–0, när Jönköpings Södra mötte AFC Eskilstuna hemma på Stadsparksvallen.

I den 15:e matchminuten fick J-Södra ett mål bortdömt då Arni Vilhjalmsson bröstade in bollen i mål, men Vilhjalmsson blåstes av för offside.

Annars kom mycket av den första kvarten att handla om slarv från J-Södras sida. Inte mindre än tre gånger höll hemmalaget på att ställa till det rejält för sig efter att man stått för rejäla felpassningar som landade hos AFC-spelare.

Under stora delar av den första halvleken var det AFC som var det klart bästa laget, J-Södra fick mest låna boll under kortare perioder och hade det svårt att fånga upp de snabba bortaspelarna.

Chansfattigt

Den andra halvleken inleddes utan att något av lagen skapade någon farlig målchans alls. Efter knappt en timmes spel byttes Jakob Orlov in till förmån för Peter Gwargis. Orlov stod som vanligt för en bra insats arbetsmässigt – men han skapade inga farliga chanser.

Men det var gästerna som skapade halvlekens första riktiga målchans – och den kom efter drygt 70 spelade minuter då Kadir Hodzic sköt, men Frank Pettersson sträckte ut och räddade skottet fint ut till en resultatlös hörna.

J-Södra kom inte fram till några farligheter och det dröjde till den 88:e minuten innan man gjorde sitt andra byte. Då klev Sebastian Crona av och Benjamin Tannus äntrade planen.

Men några mål fick publiken inte se, utan en chansfattigt match slutade 0–0.

Jnytt-TV: Amir Al-Ammari ger sin syn på matchen, se även presskonferensen med lagens tränare.