Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Chefen: ”Problemet är anmält”

Personal på Ica Supermarket tvingas jobba i butiken, trots att det när det varit som värst varit över 30 grader varmt inomhus. Anledningen till värmen ska vara ett trasigt ventilationssystem.

Under Jnytts besök i butiken i Mullsjö visade termometern på 28 grader vid kassorna. Såväl personal som kunder har berättat att det mått dåligt av värmen i butiken.

Personalen som finns på plats när Jnytt kommer dit hänvisar dock till butikschef Johan Wahlström, som inte finns på plats under helgen. Jnytt får tag på butikschefen som är på semester och hänvisar till butiksägaren Mikael Norell, som svarar:

– Jag vet om att det är varmt. Jag har varit på semester, så jag har inte varit där men jag har fått information om det.

”Jag hyr bara”

Ventilationssystemet är inte trasigt enligt Mikael Norell, utan drar in luft i butiken. Problemet är att den inte har någon kylare utan bara drar in luft utifrån. Luften som kommer in i butiken har alltså samma temperatur som luften utomhus.

– Det är inget nytt, vi har anmält detta sedan tidigare. Problemet har funnits en längre tid. Ventilationen är inte gjord för de temperaturerna som det är utomhus nu.

– Allt jag kan göra är att anmäla det till fastighetsägaren. Det är deras ansvar, jag är bara den som hyr.

Hur ser du på arbetsmiljön i din butik när det blir så varmt?

– Jag tycker det är jättetråkigt för personalen, men jag kan inte inte göra något. Ska jag stänga butiken för att det är för varmt? Det är fastighetsägarens ansvar.

Här svarar fastighetsägaren av butiken, Ica Fastigheter, på oron för värmen i butiken.